15/04/2021

Ο Πούτιν χρεοκόπησε το Ισλαμικό Κράτος

2015: Η χρονιά που η Ρωσία είπε στην Αμερική «αρκετά»Το Ισλαμικό Κράτος περνά βαθιά οικονομική ύφεση, καθώς οι εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί των Ρώσων έχουν αφήσει το «χαλιφάτο» χωρίς χρήματα.

Τα οικονομικά του ISIS είναι τόσο άσχημα, που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές δεν έχει να πληρώσει τον μισθό των 19.000-25.000 μελών του.

Η Ρωσία είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Δεκέμβριο βίντεο από βομβαρδισμό εγκαταστάσεων, που όπως σημειώνουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η «Κεντρική Τράπεζα» του ISIS, δηλαδή οι χώροι φύλαξης χρημάτων που αποκόμιζε από απαλλοτριώσεις ή την μαύρη αγορά.

Βασικός υπεύθυνος για την έλλειψη χρημάτων του ISIS είναι η Μόσχα και οι βομβαρδισμοί που έχει εξαπολύσει κατά θέσεων και εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους .

“Είναι κυρίως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις του συριακού στρατού στα κοιτάσματα πετρελαίου που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος”.

«Οι Δυτικοί και οι αραβικές χώρες κυρίως προσανατολίζονταν στο να βομβαρδίσουν τις στρατιωτικές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους».

Παρά την δύσκολη θέση που βρίσκεται το ISIS, πιθανώς ήδη θα προσπαθεί να προσηλυτίσει και να συνεργαστεί με άλλες τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες μάχονται τον Άσσαντ, δεν έχουν μετοχοποιηθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και χρηματοδοτούνται επαρκώς από της χώρες του αραβικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ