12/04/2021

Απίστευτο Τα Αραβικά Εμιράτα έφτιαξαν υπουργείο Ευτυχίας και Ανεκτικότητας

uae708_0Κατά την ανακοίνωση ενός εκτεταμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης του, ο Σεΐχης Μοχάμεντ, ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Πρωθυπουργός της χώρας,  ενημέρωσε για την απόφαση του να θεσπίσει δυο νέες θέσεις στο Υπουργικό του Συμβούλιο, αυτές του «Υπουργού Ευτυχίας» και του «Υπουργού Ανεκτικότητας».

Όπως δήλωσε ο Σεΐχης, κύρια αρμοδιότητα του νέου Υπουργού Ευτυχίας θα είναι «η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για κοινωνική ευμάρεια και ευτυχία». «Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες» δήλωσε κατά την  διάρκεια συνέντευξης τύπου και πρόσθεσε, «δεν χρειαζόμαστε περισσότερα Υπουργεία, αλλά περισσότερους Υπουργούς που να μπορούν να υποστηρίξουν τις αναγκαίες για την χώρα αλλαγές».

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτουμπού που είναι γνωστός για τους δυτικούς του τρόπους, τον πολυτελή τρόπο ζωής του και την αγάπη του για τα πανάκριβα αντικείμενα, ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία της θέσης του «Υπουργού Ανεκτικότητας», ο οποίος συμφωνά με τον Σεΐχη «θα προωθήσει αυτήν την αξία ως θεμελιώδη αρχή της κοινωνίας των Εμιράτων».
Ο Σεΐχης ανακοίνωσε επίσης, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες θεσμικές αλλαγές που εισάγει, την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Νεότητας, «μιας ομάδας σπουδαίων νέων πολιτών μας που θα συμβουλεύουν την κυβέρνηση μας σε θέματα νεότητας και της οποίας θα ηγείται μια γυναίκα Υπουργός Νεότητας».
Δεν ανακοινώθηκαν εντούτοις ακόμη τα ονόματα των τυχερών που θα στελεχώσουν τις νέες δυο αυτές  θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ