Γιατί αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Μπενουά Βιολιέ Το σενάριο της πυραμίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

violietΜετά την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Μπενουά Βιολιέ, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, και την κηδεία του στην οποία παρέστησαν 1.500 άτομα, βγαίνει στην επιφάνεια το σενάριο μιας αισχροκέρδειας που προηγήθηκε του θανάτου του.
Νέες πληροφορίες δημοσιεύει το ελβετικό σάιτ Bilan που αποδεικνύουν ότι πιθανόν ο Βιολιέ έπεσε θύμα οικονομικής πλεκτάνης.
Στην απάτη οδηγήθηκε από την εταιρία Private Finance Partners που κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο ενώ ήδη ένα από τα στελέχη της έχει συλληφθεί. Η PFP διακινούσε και πωλούσε πανάκριβες ετικέτες σπάνιων κρασιών με έδρα την πόλη Σιόν της Ελβετίας ωστόσο, χωρίς προφανή λόγο, σταμάτησε να προμηθεύει τους πελάτες της, με τον Βιολιέ να ήταν ένας από αυτούς.
Τα κρασιά (με τιμές από 14.000 έως και 27.500 χιλιάδων λιρών) διαθέτονταν στις κάβες των αστεράτων εστοατορίων με σχεδόν 4πλάσιο αντίτιμο φέρνοντας κέρδη στα ταμεία των δαπανηρών επιχειρήσεων εστίασης.
Το 2015 μια υπόθεση κατάχρησης είχε σοκάρει την κοινωνία του Βαλαί, όπου βρίσκεται το εστιατόριο του διάσημου σεφ. Ενας επενδυτής είχε προτείνει σε πολλά άτομα να πουλάει για λογαριασμό τους πανάκριβα κρασιά. Πολλά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ, είχε εγγραφεί σε αυτό την «πυραμίδα», με μεγάλα ποσά, τα οποία ποτέ δεν πήρε πίσω. Πολλά εστιατόρια έπεσαν στην παγίδα του απατεώνα.
Για παράδειγμα, ο εστιάτορας Frédy Girardet έχασε μεταξύ 3-4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα αφού συμμετείχε όχι μόνο στην «πυραμίδα» των κρασιών αλλά και σε άλλες υποθέσεις. Ο Μπενουά Βιολιέ είχε παραγγείλει πολλά ακριβά κρασιά αλλά δεν τα έλαβε ποτέ.

Τι ήταν η πυραμίδα των ακριβών κρασιών

Σε αυτή την υπόθεση δύο άτομα, ο Β. Και ο Ε. πουλούσαν δύο ως τέσσερις φορές το ίδιο μπουκάλ κρασί, σε διαφορετικούς αγοραστές, σε τιμή από 20.000 ως 40.000 ελβετικά φράγκα το μπουκάλι. Ετσι, οι αγοραστές τρεις ως τέσσερις να κατέχουν το ίδιο μπουκάλι, εν αγνοία τους. Στο τέλος της επιχείρησης, ο Β. και ο συνεταίρος του κέρδισαν 20 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για μπουκάλια συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων φράγκων.
Υπήρχε σχέση ανάμεσα στις αισχροκέρδειες του Β. και το τραγικό τέλος του Μπενουά Βιολιέ; Οι πληροφορίες που δημοσιεύει το ελβετικό σάιτ Bilan αποδεικνύουν ότι οι τελευταίοι μήνες ζωής του διάσημου σεφ ήταν εξαιρετικά ταραχώδεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ