Μήπως είστε το μαύρο πρόβατο της οικογένειας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MAYRO.jpgΕίστε ο περίεργος, ο μονίμως αποκομμένος από την οικογενειακή θαλπωρή, που νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να έχετε κανένα δικαίωμα; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε άνετα μπορεί κάποιος να σας δώσει τον σκληρό – ομολογουμένως – χαρακτηρισμό: Μαύρο Πρόβατο.

Το “μαύρο πρόβατο” είναι ο μονίμως αδικημένος και απόβλητος οικογενειακός κρίκος, πάνω στον οποίο ολόκληρη η οικογένεια προβάλλει τα προβλήματα και τις ανεπάρκειές της.

Κάντε λοιπόν το τεστ : “Είστε το Μαύρο Πρόβατο της οικογένειας;” και μάθετε εάν είστε ή σας τοποθέτησε στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου, κάποιος από τους δύο, μάλλον ναρκισσιστικούς, γονείς σας.

Μετρήστε με ειλικρίνεια τα σημάδια που δείχνουν την αλήθεια για τη σχέση σας με τη ναρκισσιστική μητέρα ή τον πατέρα σας και ακόμη μέσα από το χιούμορ που έχει το συγκεκριμένο τέστ, εσείς μπορείανακαλύψτε κάτι καινούργιο, για τον πραγματικό ρόλο σας στην οικογένειά σας.

1. “Υπάρχει πρόβλημα με τον γιό μου”

Εάν μπορούσατε να κρυφακούσετε τις σκέψεις της μητέρας σας θα διαπιστώνατε ότι σκέφτεται κάπως έτσι «είμαστε όλοι μια χαρά, αλλά ο γιός μου αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα!!!»

2. Κακό γονίδιο

Ενώ πλέκει εγκώμια για τα αδέλφια σας, εκμυστηρεύεται στους φίλους και τους γείτονες, «Δυσκολεύομαι να το πω, γιατί με πονάει, αλλά ο Τέντυ μας δεν είναι σαν τα αδέλφια του».

3. Κουνώντας το δάχτυλο

Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά στην οικογένειά σας, αμέσως έρχεται προς το μέρος σας κουνώντας το δάχτυλό της. Δεν μπορεί να βρει την γαλήνη έως ότου σας φορτώσει όλη την ευθύνη, έτσι όπως σας ταιριάζει.

4. Είστε εσείς, όλες οι κακές οικογενειακές αναμνήσεις

Όταν θυμόσαστε με τρυφερότητα τις παλιές καλές μέρες, “βοηθάει” λίγο τη μνήμη σας, δίνοντάς σας υπέροχες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έχετε μάλλον ξεχάσει: «Ναι ήταν όλα υπέροχα σε εκείνη τη βόλτα που είχαμε πάει στον ζωολογικό κήπο…μέχρι που ο Τέντυ τα “έκανε” πάνω του και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κλαίει και να φωνάζει».

5. Εντελώς άχρηστος

«Τι άλλο θα μου πεις ότι έκανε ο Τέντυ; Ασε με να μαντέψω….Σίγουρα θα έχασε τη δουλειά του! Τί ; Πήρε προαγωγή;;;…Λοιπόν, ελπίζω τώρα να φροντίσει λίγο καλύτερα την φτωχή, ηλικιωμένη μητέρα του!! »

6. Εξω στο κρύο

Ως κεφαλή της οικογένειας η αγαπημένη σας μητέρα είναι αυτή που αποφασίζει ποιος είναι “μέσα” και ποιος “έξω” από την οικογένεια. Δυσαρεστημένη κι αυτή και τα αδέλφια σας, θα σας αφήσουν παγωμένο και πεινασμένο έξω στο κρύο, χωρίς επαφή.

7. “Ψεύτης – ψεύτης”

Με κάποιο μαγικό τρόπο, καταφέρνει και τα οργανώνει όλα τέλεια στο παρασκήνιο, έτσι ώστε ακόμα κι όταν είστε απολύτως ειλικρινής και λέτε πώς ακριβώς συνέβησαν τα πράγματα, κανείς – αλλά όμως κανείς – δεν σας πιστεύει.

8. Μήπως με αντάλλαξαν όταν γεννήθηκα (;)

Ο τρόπος που σας κοιτάζει, είναι σαν να μην είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι είστε κομμάτι από τη σάρκα της. «Τέντυ, σου είπε ποτέ κανείς ότι μοιάζει λίγο με ….κινέζο;… Ελα πλάκα σου κάνω!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ