14/05/2021

Προκαλεί η Τουρκία – Με ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε στο Αιγαίο – Αγνοούνται 3 άτομα –Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών οι οποίοι επέβαιναν στο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έπεσε στη νησίδα Κίναρο, η Τουρκία εξέδωσε NΟΤΑΜ και αμφισβητεί την επιχείρηση – έρευνα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του Augusta Bell!

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/02/2016).

AdTech Ad

Λίγη ώρα μετά η Τουρκία εκδίδει την παρακάτω ΝΟΤΑΜ:

notam
Όπως μεταδίδει το defencenet, είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ:

α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.

β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).

γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.

http://www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ