18/05/2021

Ο Καμμένος ξεδοντιασε τον Ερντογαν που γαυγίζει ” Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα πούμε αντίο στους μετανάστες”

590_d3b1a3b0f4b4a4f60af211a96b636170Ο Σημίτης για όσους δεν θυμούνται είχε συμφωνήσει στην δομή του ΝΑΤΟ να έχει άποψη και η Τουρκία για το Αιγαίο. Ο Σημιτης το 19974 είχε υπογραψει σε αρθρο “Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. “

Η διμερής συμφωνια του Πάνου Καμμένου απευθείας με το ΝΑΤΟ σπάει de facto την δομη που υπήρχε μέχρι σήμερα πετώντας την Τουρκία έξω. Φυσικά και η Τουρκία είναι πλεον στον τοίχο και ο Ερντογαν εκει που περίμενε 3δις μένει εκτός!

Τώρα γαυγίζει και απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό μάλλον τον εκθέτει και θα στρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον του

” Ο κ. Ερντογάν επιβεβαίωσε την συνομιλία που διέρρευσε στα ΜΜΕ ανάμεσα στον ίδιο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την οποία ο Ερντογάν απείλησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι θα πλημμυρίσουν με μετανάστες αν η χώρα του δεν λάβει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τους φιλοξενήσει στο έδαφός της.

«Είμαι υπερήφανος που το είπα. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των προσφύγων (…) Τους είπαμε [των Ευρωπαίων]: λυπούμαστε, θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε ‘αντίο’ στους μετανάστες», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η υπομονή της Τουρκίας μπορεί να εξαντληθεί όσον αφορά την κρίση στη Συρία και θα μπορούσε να αναγκαστεί να αναλάβει δράση. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανειλικρίνεια όταν καλούν την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες αντί να αναλάβουν δράση να αποτρέψουν την αιματοχυσία στη γειτονική της χώρα.

«Υπάρχει πιθανότητα το νέο κύμα προσφύγων να φθάσει τους 600.000 αν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχιστούν, Ετοιμαζόμαστε για αυτό», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα. «Θα δείξουμε υπομονή μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μας δεν περιμένουν άσκοπα εκεί», είπε, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν «ανελέητες σφαγές».

Ο Ερντογάν είπε πως η συριακή κρίση δεν θα επιλυθεί χωρίς τη δημιουργία ασφαλών ζωνών και πως θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν οι Σύροι στη χώρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ