Οικουμενική Κυβέρνηση ή Εκλογές;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ηλία Μαλεβίτη*

Η κυβέρνηση, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, διακηρύσσει σ’ όλους τους τόνους, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, οτι : “ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει”. Όμως, η εξέλιξη των γεγονότων, όσο κι’ αν έχει κανένας τη διάθεση να μην αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των λεγομένων της κας Υπουργού , εμποδίζει τον, μετά βεβαιότητας, αποκλεισμό είτε του ενός, είτε του άλλου ενδεχομένου!
Με άλλα λόγια, όταν η παρούσα Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει εκτός του προσφυγικού και τα δυο άλλα μεγάλα προβλήματα, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία έχουν προκαλέσει μια γενικευμένη και πολύ επικίνδυνη κοινωνική αναστάτωση, είναι φανερό οτι μόνη της δεν τα καταφέρνει! Κακά τα ψέματα. Τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, με την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών, που ίσως διαθέτουν, δεν θα αντέξουν την πίεση που τους ασκείται τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο!
Και, το ερώτημα που μπορεί να υποβληθεί στην κα Γεροβασίλη είναι : “με ποιο σκεπτικό αποκλείει είτε τον σχηματισμό από την παρούσα Βουλή, μιας διευρυμένης κυβέρνησης, είτε ακόμα και εκλογές, με δεδομένο μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι “εταίροι”, μας δείχνουν στις διαπραγματεύσεις αυτή την ανεξήγητη και πολλές φορές ασυνεπή και αδιάλλακτη στάση;
Τι θα γίνει λοιπόν, αν οι εταίροι μας συνεχίσουν την ίδια απαράδεκτη τακτική; Αν δηλαδή όχι μόνο δεν υποχωρήσουν, δεχόμενοι τις ελληνικές προτάσεις, αλλά απαιτήσουν και άλλα σκληρότερα μέτρα τα οποία δεν αντέχει ο λαος;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση! Εύκολη λύση δεν υπάρχει για κανένα κόμμα! Τούτη την ώρα επιβάλλεται όλα τα κόμματα να προχωρήσουν σε μια εθνική συνεννόηση για σχηματισμό μιας ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας, όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων! Μια τέτοια κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία και αυξημένο κύρος θα μπορεί να απαντήσει ανάλογα στα τελεσίγραφα των Ευρωπαίων “εταίρων”, τονίζοντάς τους ότι με την ακολουθούμενη πολιτική τους οδηγούν τη χώρα μας σε αδιέξοδο και την ΕΕ σε διάλυση!

*Δικηγόρος πρώην Βουλευτής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ