Κατασκευάζεται ο Τιτανικός ΙΙ – Θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι το 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Titanic-II

Ένα σχεδόν πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, θα είναι έτοιμο το 2018 και θα κάνει το παρθενικό ταξίδι του στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Ο Τιτανικός ΙΙ αποτελεί το όνειρο του Αυστραλιανού δισεκατομμυριούχου Clive Palmer και της εταιρίας του Blue Star Line. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πιστού και πλήρως λειτουργικού αντιγράφου, αν και αυτός δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί πλήρως αφού το νέο πλοίο θα πρέπει να έχει τέσσερα μέτρα μεγαλύτερο πλάτος από το πρωτότυπο, καθώς έτσι επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Όπως αναφέρει η  Belfast Telegraph θα έχει μήκος 270 μέτρα και ύψος 53. Το βάρος του νέου πλοίου θα ανέρχεται στους 40.000 τόνους ενώ θα έχει πολύ περισσότερες σωσίβιες λέμβους και όλα τα σύγχρονα συστήματα διάσωσης που επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί. Πάντως, για αισθητικούς λόγους στο ένα κατάστρωμα θα υπάρχουν βάρκες όμοιες με εκείνες που είχε το ιστορικό πλοίο.

Το στοιχείο που θα διατηρηθεί θα είναι οι τρεις θέσεις επιβατών, δηλαδή πρώτη, δεύτερη και τρίτη. Το νέο σκαρί θα έχει εννέα ορόφους και 840 καμπίνες, συνολικής χωρητικότητας 2.400 επιβατών, και καμπίνες για τα 900 μέλη του πληρώματος. Το πλοίο θα διαθέτει πισίνα, χαμάμ και γυμναστήριο.

Στο παρθενικό ταξίδι του θα σαλπάρει από το κινεζικό λιμάνι Jiangsu με προορισμό το Ντουμπάι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ