Σκιτσα του Γιαννη Καλαιτζη που πεθανε σήμερα σε ηλικία 71ετων #RIP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε ηλικία 71 ετών και έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο πέθανε ο σκιτσογράφος, Γιάννης ΚαλαϊτζήςΓεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1945, και μεγάλωσε στην Κοκκινιά, στο καφενείο του πατέρα του ανακάλυψε το πάθος του για τη γελοιογραφία, από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να σχεδιάζει και να καυτηριάζει τα γεγονότα που βίωνε η χώρα. Παράλληλα, προσέφερε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα σε έντυπα όπως “Πανσπουδαστική”, “Δρόμοι της Ειρήνης”, “Αυγή”, «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Σχολιαστής», «Γαλέρα» «Εφημερίδα των Συντακτών».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα: “Ο Γιάννης Καλαϊτζής σχεδίασε, το 1976, τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Αργότερα εξέδωσε τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 και στα 4. Ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρια της ΠΟΕΣΥ”.

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο του Γιάννη Καλαϊτζή

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή, ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους σκιτσογράφους στον ελληνικό τύπο και τις εικαστικές τέχνες.

Με τη μακρά του διαδρομή, την πλούσια σκιτσογραφική του παραγωγή για μία σειρά εντύπων, και την ενεργό συμμετοχή του στα δημοσιογραφικά δρώμενα ο Γιάννης Καλαϊτζής, άφησε το ιδιαίτερό του στίγμα.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνάδελφούς του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ