ΤΡΙΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

20160225020755
Η Τουρκία δεν δεσμεύεται από την πρόσφατη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέντ Νταβούτογλου.
«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η εκεχειρία είναι μόνο για την Συρία και τις αντιμαχόμενες πλευρές. Εάν οποιαδήποτε από αυτές απειλήσει την ασφάλεια της Τουρκίας δεν θα μας δεσμεύσει» δήλωσε ο Νταβούτογλου.
Ουάσιγκτον και Μόσχα αυτή την εβδομάδα εξήγγειλαν συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα έχουν εξαιρεθεί από την κατάπαυση του πυρός.
Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε πως η Τουρκία «δεν θα ζητήσει άδεια για κανέναν» όταν αφορά την ασφάλεια της χώρας.
Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν μήνες, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία το 2011.
Αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως περίπου 400.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *