Σταματουν τα δρομολόγια πλοίων με πρόσφυγες από τα νησιά.Θα φιλοξενούνται στα πλοία οι πρόσφυγες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ploio-prosfigasΕκτάκτως φιλοξενία στα… πλοία
Σταματούν τα έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που μετέφεραν πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στον Πειραιά και στην Καβάλα λόγω του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στην Ειδομένη και μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα σύνορα.

Την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε χθες σε σύσκεψη που έγινε για το προσφυγικό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Θοδωρής Δρίτσας έδωσε εντολή τα πλοία να χρησιμοποιηθούν από αύριο το πρωί ως προσωρινά καταλύματα μέχρι να αποκατασταθούν και πάλι τα δρομολόγια.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το Terra Jet στη Χίο και το Blue Star Patmos στη Σάμο.
Θ. Δρίτσας: «Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο»
Μιλώντας στο πρωί στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι στόχος είναι είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.
Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία (ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο) να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.
Διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους
«Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ