ΤΡΙΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Βομβα απο Καναδα Πούλησε όλα τα αποθέματα χρυσού του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κατσέλη: σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας !Αυτή την στιγμή το κράτος του Καναδά έχει μηδενίσει τις ποσότητες χρυσού που έχει στην κατοχή του. Η κυβέρνηση του Καναδά πούλησε τις τελευταίες 21.851 ουγγιές χρυσού τον Φεβρουάριο.

Στις 29 Φεβρουαρίου στο… θησαυροφυλάκιο του Καναδά έμειναν μόλις 77 ουγγιές χρυσού, η αξία του οποίου βρίσκεται στα 1.234,90 δολάρια η ουγγιά.

Επί της ουσίας η κατοχή του Καναδά σε χρυσό είναι μηδενική, αφού τα αποθέματα υπολογίζονται σε εκατομμύρια δολάρια και αυτή την στιγμή ο Καναδάς έχει 95.000 δολάρια σε χρυσό.

“Τα αποθέματα χρυσού του Καναδά ανήκουν στην καναδική κυβέρνηση υπό τον υπουργό Οικονομικών”, σημείωσε εκπρόσωπος της Bank of Canada on Wednesday. “Οι όποιες αποφάσεις σχετίζονται με τον χρυσό λαμβάνονται από τον υπουργό Οικονομικών συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Ian Lee, οικονομολόγο του Sprott School of Business στο Πανεπιστήμιο του Carleton, η Οττάβα δεν έχει κανένα πραγματικό λόγο να συνεχίζει να κρατά τα αποθέματα χρυσού της, εκτός από την τήρηση της παράδοσης που θέλει της χώρες να έχουν χρυσό στην κατοχή τους.

Η κίνηση της πώλησης των αποθεμάτων, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης δεν συνδέεται με την τρέχουσα τιμή του χρυσού αλλά βασίζεται σε μακροπρόθεσθο σχεδιασμό.

Ήδη από το 1971 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Richard Nixon κατάργησε τον “χρυσό κανόνα”, αποσυνδέοντας το δολάριο από τον χρυσό. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *