ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imagehandler-ashx2«Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν συχνά πρόσφυγες από την Συρία …
που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία» αποκαλύπτει, έπειτα από σχετική έρευνα, η Διεθνής Αμνηστία και φέρνει στο φως το «RussiaToday».
Ο Άντριου Γκάρντνερ, που είναι ερευνητής της οργάνωσης, επισημαίνει ότι τα στοιχεία της έρευνας συλλέγονται από το 2014 και λέει χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.
Καταγράφοντας ότι το «κύμα» των μεταναστών όλο και αυξάνεται, υπερτονίζει ότι παράλληλα αυξάνονται και οι εν ψυχρώ επιθέσεις των τούρκων εναντίον των αμάχων.
Από την πλευρά τους οι Τούρκοι δικαιολογούν τη στάση τους, λέγοντας ότι πυροβολούν γιατί δεν ξέρουν ποιοι είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. «Θα μπορούσαν να είναι μέλη ένοπλων οργανώσεων ή λαθρέμποροι», λένε.
Ο ερευνητής επισημαίνει ότι χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των ανθρώπων που πυροβολείται στα σύνορα έχει τάση αυξητική, με τα περιστατικά να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
Υπογραμμίζει, βέβαια, ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση, λόγω του ότι αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των μεταναστών που πλησιάζουν από τη Συρία στα σύνορα.
«Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν ότι καθημερινά πυροβολούνται δυο με τρεις άνθρωποι από τους τούρκους, στη προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα», αναφέρει ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, λέει ότι όλη αυτή η κατάσταση «τροφοδοτεί» τους λαθρέμπορους, οι οποίοι τους βοηθούν να περάσουν τα σύνορα ακόμη και μέσα στη νύχτα, παρανόμως.
Ο Άντριου Γκάρντνερ καταλήγει, επισημαίνοντας ότι για να λυθεί το πρόβλημα της μεταναστευτικής ροής θα πρέπει να δημιουργηθούν νόμιμα σημεία διέλευσης των μεταναστών στα σύνορα με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Αγκυρα δεν θα πρέπει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης μόνο προς το μέρος των προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ