Κάνει και παιχνιδάκια η μικρή "Ολλανδέζα":"Έγινε επίτηδες" Ο «κρυφός» διάλογος Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί για το χρέος που διέρρευσε(βίντεο μάρτυρας)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

moskovisi-650

Ένα ανοιχτό μικρόφωνο «έπιασε» τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραδέχεται στον Πιερ Μοσκοβισί πως πυροδότησε επίτηδες τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν ακόμη ενώπιον των δημοσιογράφων, τους οποίους είχαν μόλις ενημερώσει για τα αποτελέσματα των εργασιών του Eurogroup, όταν μια απάντηση που είχε δώσει προηγουμένως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προκάλεσε ένα σχόλιο από τον Γάλλο επίτροπο: «Νομίζω ότι πυροδότησες ένα τεράστιο debate για το χρέος, για την ελάφρυνση του χρέους» είπε ο Μοσκοβισί, με τον Ολλανδό υπουργό να του απαντά: «Το έκανα επίτηδες»!

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει, ενώπιον των δημοσιογράφων, ότι «το ζήτημα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος στο εγγύς μέλλον. Γνωρίζουμε ότι ένα κομμάτι της λύσης, περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους. Είμαστε κοντά στο σημείο έναρξης αυτού του διαλόγου».

Δύο είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτό το μίνι ευτράπελο. Πρώτον ποια είναι η σκοπιμότητα που κρύβει η επί τούτου, εσκεμμένη αναφορά του Ντάισελμπλουμ και δεύτερον γιατί δεν ήταν ενήμερος για αυτήν ο Γάλλος επίτροπος. Δηλαδή ο πρόεδρος του Eurogroup ξύπνησε χθες το πρωί και αποφάσισε αυτοβούλως να αιφνιδιάσει, υπερβαίνοντας την επίσημη γραμμή της ΕΕ; Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται να καλλιεργείται με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο η προετοιμασία της έναρξης του διαλόγου για το χρέος.

https://www.youtube.com/watch?v=80qWHQY388A

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ