Ο υπουργός του Σημίτη που υμνούσε τον Κοσκωτά έχει το θράσος να υβρίζει τους Έλληνες του Πόντου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160310121557
Την έντονη αντίδραση του Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ανδρεά Ανδριανόπουλου που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά, περί «φιλοξενούμενου-ρωσοπόντιου» για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.
«Η αναφορά Ανδριανόπουλου και όποιους αυτός εκπροσωπεί περί «φιλοξενούμενου-ρωσοπόντιου» είναι άθλια, ρατσιστική και κατάπτυστη. Αν ο Ιβάν είναι «φιλοξενούμενος» στην Ελλάδα, τότε είμαι και εγώ «φιλοξενούμενος», όπως και ο παππούς Αλέξανδρος από το Σοχούμι, όπως και τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες Πόντιοι σε όλο τον πλανήτη, που έχουν ως φάρο στην καρδιά τους τη Μητέρα –Πατρίδα» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ανδριανόπουλου.
«Απαιτώ ως Πόντιος, ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ως πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς από τον κ. Ανδριανόπουλο και όποιους αυτός εκπροσωπεί, να αποσύρει άμεσα τους αήθεις, προσβλητικούς και ανιστόρητους όρους και χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά στην παρούσα φάση, ανιστόρητων και ρατσιστικών διαχωρισμών, διαιρέσεων και διακρίσεων. Έχει ανάγκη από εθνική, κοινωνική συνοχή και ενότητα. Ο Ιβάν δεν είναι μόνο Έλληνας, είναι Τραντέλλενας, με πράξεις και όχι με λόγια. Τελεία».
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Οφείλεται μια συγγνώμη από τον Ιβάν Σαββίδη»
«Με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποχρεωμένος να κοιτάξω μπροστά αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, για το άθλημα που υπηρέτησα πάνω από δύο δεκαετίες, θεωρώ αδιανόητη και στερούμενη επιχειρημάτων, ακόμη και λογικής, την ενορχηστρωμένη επίθεση, που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ιβάν Σαββίδης αναφορικά με την ελληνικότητα και την καταγωγή του.
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει έμπρακτα, πολύ πριν η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. περάσει στην ιδιοκτησία του, την αγάπη του για την πατρίδα. Μια αγάπη εκφρασμένη και διατυπωμένη με τον ίδιο έντονο τρόπο, όπως ακριβώς την εκφράζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ομογενών ανά την υφήλιο.
Ο ποντιακός ελληνισμός του οποίου ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι από τους σημαντικότερους εκφραστές του, παραμένει όρθιος και δυνατός αποτελώντας φάρο ελπίδας και ανεξάντλητο παράγοντα προσφοράς προς την πατρίδα μας.
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης, με το πάθος του Έλληνα ομογενή, αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα της κρίσης. Να προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας, να καταβάλλει σε φόρους πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, να δώσει όραμα και ελπίδα, σε μια χώρα που προσπαθεί να ορθώσει ξανά το ανάστημά της. Η επιχειρηματική και κοινωνική παρουσία του αποτελεί «κεφάλαιο» για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Οι επαναλαμβανόμενοι προσβλητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί, στα όρια του ρατσισμού, αποτελούν το λιγότερο πρόκληση για όλους όσοι πάλεψαν και μόχθησαν για τον ποντιακό ελληνισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ