Πάνος Καμμένος: Η ψυχή του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη θα αναπαυθεί όταν σε λίγους μήνες γίνει η ανακήρυξη του ελεύθερου Κουρδιστάν!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160403122105

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955, επισκέφτηκε το 1ο και το 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ.
Στη συνέχεια παρέστη στο φιλολογικό μνημόσυνο του δολοφονηθέντα στις 20 Μαρτίου 1994, Θεόφιλου Γεωργιάδη, στα κεντρικά γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Ήταν οι εποχές που για πρώτη φορά έγινε λόγος δημόσια για τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Και υπήρχαν δυστυχώς κάποιοι, που και αυτούς δε θα τους καταπιεί η ιστορία έτσι, που θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού, τη δημιουργία του κουρδικού κράτους και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων. Για το δικαίωμα να μιλούν τη γλώσσα τους, να τιμούν τις αξίες τους, το έθνος τους. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν και τώρα όλοι βοηθούν τους Κούρδους αγωνιστές να κάνουν το κουρδικό κράτος. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν, έκλεισαν την πόρτα. Και βεβαίως, υπήρχε και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».
«Έφτασαν σε σημείο, οι Κούρδοι αγωνιστές, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν για τον εθνικοαπελευθερωτικό τους αγώνα, να μην εμπιστεύονται πια τους Έλληνες και να τους θεωρούν ίσως προδότες και βεβαίως με το δίκιο τους γιατί Έλληνας υπουργός τον παρέδωσε και αυτός ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνεργασία βεβαίως με τον πρωθυπουργό Σημίτη».
«Ο Θεόφιλος ήταν αυτός που αποδόμησε το μύθο του πανίσχυρου τουρκικού κράτους. Ήταν εκείνος που ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρει κοντά εθνότητες που η τουρκική προπαγάνδα είχε καταφέρει να βάλει να συγκρουστούν μεταξύ τους. Γιατί η Τουρκία, όπως έλεγε πάντα ο Θεόφιλος χρησιμοποίησε τα έθνη τα οποία κατακτούσε για να τα βάλει να σφαγιάζονται μεταξύ τους προκειμένου να επικυριαρχεί».
«Εάν μέσα στους επόμενους μήνες, θα έχουμε την ίδρυση του κουρδικού κράτους, θέλω να ξέρετε ότι θα αναπαυθεί η ψυχή του πολύ περισσότερο από το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο που του κάνουμε. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ