Συν Κ.Ε.Ο.Α.Χ και χείρα κίνει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160403075726
Γράφει η Αθηνά Κρικέλη
Χωρίς την συμβολή, του Κ.Ε.Ο.Α.Χ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών) του διοικητή Νικόλαου Γκουτζουρέλα αλλά καί όλων των στελεχών που επανδρώνουν το σώμα αυτό, δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τα χειμερινά γυρίσματα για τις ανάγκες του ντοκυμαντέρ Mt Olympus the creation, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο τηλεοπτικός αμερικανικός οργανισμός Ellopia Films USA με έδρα την Νέα Υόρκη.
Παρά την στρατιωτική του υποσταση, το ΚΕΟΑΧ συνυπάρχει με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, παρέχει πρόσβαση αλλά και ουσιαστική βοήθεια σε Ελληνες και ξένους που επιθυμούν να εππισκεφθούν τον Ολυμπο από την πλευρά της Θεσσαλιας. Απαραίτητη προυπόθεση για όλους τους επισκέπτες κάθε βαθμίδας, εθνικότητας, τίτλου και θέσης να θυμούνται πως εισέρχονται σε στρατιωτικό χώρο και πρέπει ώς τέτοιον να τον αντιμετωπίζουν. Σεβόμενοι τις διαδικαστικές κινήσεις που απαιτείται να ακολουθούνται όπως συμβαίνει και σε κάθε Σώμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Σε άποψη συνεργασία από τους φρουρούς της πύλης μέχρι τους αξιωματικούς και στρατευμενους σε οχήματα και Λέσχη, τα μέλη της ομάδας της Ellopia οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την αμέριστη και ουσιαστική υποστήριξη που μας παρείχαν.
Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ. Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Η έκταση αγοράσθηκε από το Ταμείο το 1973 από τον Οργανισμό Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ΟΔΔΕΠ). Η όλη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός.
Picture
Στα πλαίσια του προγράμματος αγώνων Ορειβατικού Σκι της Ε.Ο.Ο.Α. και σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ), τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελασσόνας και του Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας Διοργανώθηκε στο ΚΕΟΑΧ στις 27 Μαρτίου 2016 ο ομαδικός Αγώνας του 25ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και τον Open. Στην διοργάνωση ενεργή συμμετοχή και πλήρη υποστήριξη παρόλη την δυσκολία των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν παρείχε και η ΕΜΑΚ Λάρισας όχι μόνο στην διοργάνωση του Αγώνα αλλά και στην προστασία της ομάδας του Ellopia Films USA. “”Η πυροσβεστική είναι ο επίσημος φορέας διάσωσης του κράτους. Το ίδιο (επίσημος φορέας) ισχύει και για τον στρατό και είναι άμεσες και συνεργαζόμενες υπηρεσίες. Συνυπάρχουμε και με την άψογη συνεργασία υπάρχουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα. Στους συγκεκριμένους αγώνους το ΚΕΟΑΧ παρέχει τις υπηρεσίες του όσον αφορά στο διοργανωτικό κομμάτι (μια και πραγματοποιείται στους χώρους του) εμείς ως ΕΜΑΚ διαθέτουμε στελέχοι τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο για την διάσωση, σε περίπτωση ατυχήματος στο πεδίο”
​Πασχάλης Δρουγκούρας.
KEOAX http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_episkeptes&la=1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ