Πηγές ΔΝΤ: O διάλογος Τόμσεν – Βελκουλέσκου είναι αυθεντικός.Ακούει το παρακράτος;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DELIA-IMF

Δεν διαψεύδεται από το ΔΝΤ ο αποκαλυπτικός διάλογος Τόμσεν-Βελκουλέσκου, που προτείνουν ούτε λίγο ούτε πολύ να φθάσει η Ελλάδα στο πάρα πέντε της χρεοκοπίας για να δεχθεί τα μέτρα και οι Ευρωπαίοι τη μείωση του χρέους.

 Πηγές του ΔΝΤ αναφέρουν ότι επί της ουσίας όσα καταγράφονται στη συνομιλία είναι αυτά που υποστηρίζει το Ταμείο και ο Πολ Τόμσεν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο Grexit και την χρεοκοπία οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απλά διαπιστώνεται πως αν καθυστερήσει η αξιολόγηση ο κίνδυνος είναι ορατός επειδή οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν διπαραγμάτευση λίγο πριν το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας για παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πηγές του Ταμείου υποστηρίζουν επίσης ότι η Αθήνα λέει συνεχώς όχι σε νέα μέτρα, αρνείται τα μέτρα που εχει υπογράψει και συναινεί μόνο όταν της ασκηθεί αφόρητη πίεση να νομοθετήσει μέτρα, ενώ επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα χωρίς γενναία ελάφρυνση χρέους.

Σε δήλωσή του, νωρίτερα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ είχε αναφέρει ότι το Ταμείο δεν σχολιάζει διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές για εσωτερικές συζήτησεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ