Που οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να τρώνε, να σχολιάζουν και να ντύνονται απρεπώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ερωτηματικο

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τους δημοσίους υπαλλήλους δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Όπως προβλέπει, οι υπάλληλοι, εκτός των άλλων, απαγορεύεται στο εξής να τρώνε κατά τις συναλλαγές τους με το κοινό, να σχολιάζουν την πολιτική της κυβέρνησης, να κάνουν ρουσφέτια και να φορούν απρεπή ενδύματα στη δουλειά τους.

Ο νόμος για την «ηθική και συμπεριφορά στην εργασία» που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Τουρκμενιστάν και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή, μετά τη δημοσίευσή στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης του Τουρκμενιστάν. Οι υπάλληλοι που δεν θα τηρήσουν τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με «ηθική επίπληξη κατά τις συσκέψεις του προσωπικού» ή ακόμη και να απολυθούν από τη δουλειά τους.

Ο νόμος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καλεί επίσης τους υπαλλήλους να μην συζητούν για το κόστος των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών, ούτε για τους δημοσιονομικούς δείκτες σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ή σε συνεντεύξεις που ενδεχομένως θα δώσουν σε μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει να είναι «έντιμοι, δίκαιοι και σεμνοί» και «να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους (…) αποσπώντας οφέλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ