Μείωση της τιμής πετρελαίου λόγω κάμψης της ζήτησης βενζίνης σε Β. Αμερική και Ασία – Πτωτικά η Ασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

oil1-600x317Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν μείωση νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις κάμψης της ζήτησης βενζίνης, τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στην ΑσίαΜείωση σημείωσαν νωρίς το πρωί οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις κάμψης της ζήτησης βενζίνης, τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στηνΑσία.
Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το αμερικανικό αργό καταγράφηκαν στα 35,39 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 30 σεντς, από την τελευταία συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν με τιμές 37,46 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 23 σεντς.
Η ζήτηση βενζίνης στην αμερικανική αγορά, μειώνεται για πρώτη φορά μέσα σε 14 μήνες, ενώ η υπερπροσφορά της, αλλά και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ασία, οδηγεί στην αποθήκευση ποσοτήτων βενζίνης σε τάνκερς, συντηρώντας την τάση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.
Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια της Ασίας
Ισχυρές απώλειες σημείωσαν σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας εν μέσω ανησυχιών για ακόμα χαμηλότερα επιτόκια που επιβάρυναν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, ενώ το πετρέλαιο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις. Οι επενδυτές, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αρχίζουν να αισθάνονται τα όρια της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής μετά την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας νωρίτερα φέτος.
Ειδικότερα, ο Nikkei υποχώρησε κατά 2,4%, με την ενίσχυση του γεν να πλήττει τις προοπτικές των εξαγωγικών εταιρειών της χώρας.
Σε αρνητικό έδαφος και τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια, με μόνη φωτεινή εξαίρεση την Κίνα όπου ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 1,3% αναρριχόμενος στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.  Κέρδη 1,52% σημείωσε και ο CSI 300, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1%. Σημειώνεται πως οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα άνοιξαν ξανά σήμερα μετά την αργία της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ