6/05/2021

Χανιά: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί

bc31d-policeΕξαιρετικά σοβαρές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμα ιδιώτη, φέρονται ότι προμήθευαν όπλα σε μεγάλους κακοποιούς στην Αθήνα.
Οι αστυνομικοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Στο μεταξύ, σε έναν ομογενή από τη Ρωσία με διασυνδέσεις στον ποινικό κόσμο της Αθήνας θα κατέληγαν τα όπλα που ανέλαβαν να διακινήσουν τέσσερις αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr. Οι κατηγορούμενοι, φέρονται να έπαιρναν όπλα από την Κρήτη, να τα τοποθετούσαν σε συσκευασίες κρεάτων μέσα στα ψυγεία των πλοίων και να τα διοχέτευαν στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για έναν 27χρονο Κρητικό με νευραλγικό ρόλο που υπηρετούσε στα Χανιά (όπου βρέθηκε ύστερα από την πρόσφατη μετάθεσή του από την Αθήνα), έναν 28χρονο άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα, έναν 28χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην Αττική και έναν 30χρονο ειδικό φρουρό τοποθετημένο σε υπηρεσία του Ρεθύμνου.
Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε προχθές από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας. Στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχθηκε ο 28χρονος ειδικός φρουρός αμέσως μόλις αποβιβάστηκε από πλοίο που είχε φύγει από το Ηράκλειο Κρήτης. Πάνω του βρέθηκε πιστόλι και ένας γεμιστήρας. Μαζί του ταξίδευε ο 30χρονος συνεργός του και ο 31χρονος αδερφός του, ο οποίος δεν είναι αστυνομικός και είναι ο πέμπτος συλληφθείς της υπόθεσης. Οι δυο τους αποβιβάστηκαν σε διαφορετικό χρόνο, ακινητοποιήθηκαν και στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε σάκος με ένα πιστόλι και γεμιστήρες.
Τα δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους τα είχαν παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη από τον 27χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί στα Χανιά. Οι τρεις συλληφθέντες δηλαδή που επέβαιναν στο πλοίο λειτούργησαν ως μεσάζοντες για να φτάσουν τα όπλα στον τελικό αποδέκτη που ήταν ένας ομογενής Ρώσος που συνεργάζεται με ποινικούς της Αθήνας. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι επαφές του ομογενή για να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες και αν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται «βαριά» ονόματα του ποινικού κόσμου. Όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί ρώτησαν τους συλληφθέντες αστυνομικούς αν είχαν σκεφτεί ότι με τα όπλα που διακινούσαν μπορεί να σκοτώνονταν κάποιοι συνάδελφοί τους από κακοποιούς, οι κατηγορούμενοι απάντησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι «δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό». Σε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου ειδικού φρουρό στα Χανιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, μία δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα και 607 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ