Τα 6 ψέματα που όλοι πιστεύουμε ακόμα

lies

Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης… Ποια είναι, όμως, τα 6 ψέματα που δεν έχουμε αμφισβητήσει ποτέ;

1. Ο Ναπολέων ήταν κοντός

napoleon

Αυτό μπορεί και να ήταν αλήθεια, αν κάποιοι επιστήμονες δεν ανακάλυπταν ότι τα 5 πόδια και 2 ίντσες, όπως αναφέρεται ιστορικά το ύψος του Ναπολέοντα, είναι σύμφωνα με την γαλλική και όχι την αγγλική μονάδα μέτρησης. Προφανώς αυτό αλλάζει πολλά, καθώς στην πραγματικότητα ήταν περίπου 1.70 εκ.

2. Αν βγούμε στο κρύο με βρεγμένο κεφάλι, θα αρρωστήσσουμε

vregmena-mallia

Πολλές μελέτες που εξέτασαν το θέμα αποφάνθηκαν ότι οι άνθρωποι που κρυώνουν δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από εκείνους που δεν κρυώνουν. Άρα ένα υγρό ή ξηρό κεφάλι δεν κάνει καμία διαφορά. Στις σκανδιναβικές χώρες συνηθίζουν να κάνουν ντους το πρωί και να βγαίνουν αμέσως έξω με συνθήκες υπό του μηδενός, χωρίς να στεγνώνουν τα μαλλιά τους!

3. Το Everest είναι η ψηλότερη κορυφή του κόσμου

everest

To Έβερεστ, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Λάθος ή καλύτερα σχεδόν λάθος. Ένα βουνό για να θεωρηθεί ψηλότερο πρέπει υπολογιστεί το ύψος του αναλογικά με το επίπεδο της θάλασσας. Αλλά τεχνικά πρέπει να υπολογιστεί από τη βάση ως την κορυφή. Και σε αυτήν τη μέτρηση το Mauna Kea υπερτερεί.

4. Η ζάχαρη τρελαίνει τα παιδιά

zaxari

Το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης δημοσίευσε μια ανασκόπηση 23 μελετών σχετικά με το θέμα των παιδιών και τη ζάχαρη με συμπέρασμα ότι η ζάχαρη δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά τους.

5. Εφτά σκυλίσια χρόνια ισούνται με έναν ανθρώπινο χρόνο

dog

Τα σκυλιά ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους ανθρώπους, φθάνοντας το ισοδύναμο των 21 (ανθρώπινων) ετών μόνο σε δύο (σκυλίσια) χρόνια και στη συνέχεια επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης, με αναλογίες περίπου 4 ανθρώπινα χρόνια για κάθε 1 σκυλίσιο.

Για να υπολογίσουμε τα ανθρώπινα χρόνια του σκύλου σας αφαιρούμε τα δύο από την ηλικία του, πολλαπλασιάζοντας επί τέσσερα και προσθέτοντας είκοσι ένα.

6. Θα πρέπει να κάνουμε διατάσεις πριν από την άσκηση

Stretching

Το τέντωμα πριν από την άσκηση είναι ο κύριος τρόπος για τη βελτίωση της απόδοσης και την αποτροπή τραυματισμού. Ωστόσο, ερευνητές επιμένουν ότι αυτή η τακτική πριν από την άσκηση στην ουσία μας επιβραδύνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ