Το WhatsApp κρυπτογραφεί όλες τις συνομιλίες!

cd6be296f41adc4dadc77a3fcfcbc813_XL

Ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στις συνομιλίες των χρηστών του προσθέτει η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας, WhatsApp, κρυπτογραφώντας όλες τις συνομιλίες τους για να μην μπορεί κάποιος (ούτε το ίδιο το WhatsApp) να μάθει τι λένε.

Επομένως, όποιος χρήστης χρησιμοποιεί την εν λόγω εφαρμογή για να στείλει μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και να κάνει τηλεφωνήματα θα έχει το κεφάλι του ήσυχο αφού κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά, εκτός φυσικά από τον παραλήπτη.

Η κίνηση αυτή του WhatsApp έρχεται για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη αφού ακόμα και αν οι αρχές βγάλουν δικαστική εντολή για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του, θα δυσκολευτούν πολύ να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία του, αφού ούτε το ίδιο το WhatsApp είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα.

Τέλος, η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων από χρήστη σε χρήστη δεν είναι κάτι νέο μιας και υπάρχουν ήδη πολλές εφαρμογές επικοινωνίας που το προσφέρουν όμως το γεγονός ότι πλέον ισχύει και στο WhatsApp που έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες είναι κάτι πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ