Οι αποστατες της δραχμής βολευονται στην ευρωβουλή

Ο δραχμιστής Λεουτσάκος βολεύτηκε στην Ευρωβουλή.

leoutsakos giakoumatos
Η ρητορική του Στάθη Λεουτσάκου για την επιστροφή στη δραχμή είχε προκαλέσει αίσθηση το ταραγμένο καλοκαίρι του 2015.
Εκλεγμένος βουλευτής για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Πειραιώτης πολιτικός ήταν πάντα πιο κοντά στις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο ακολούθησε κατά την αποχώρηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» από το κυβερνών κόμμα.
«Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εγώ έχω μιλήσει για εθνικό νόμισμα. Είμαι βέβαια η μειοψηφία», έλεγε τότε ο πρώην βουλευτής.
Παρότι, όμως, δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός της ρήξης με την Ε.Ε., στράφηκε στους θεσμούς της για να αποκατασταθεί επαγγελματικά -και μάλιστα οικογενειακώς- λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να μπει στη Βουλή. Πλέον, ο ίδιος και η κόρη του, Σταυρούλα Λεουτσάκου, έχουν… βολευτεί σε θέσεις συνεργατών του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, που επίσης εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Λαϊκή Ενότητα, αν και ήταν υφυπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα.
ΕΠΙΣΗΜΩΣ
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ευστάθιος Λεουτσάκος αναφέρεται ως «τοπικός βοηθός» του ευρωβουλευτή, παρέχει δηλαδή τις υπηρεσίες του από το κράτος-μέλος που τον έχει εκλέξει, εν προκειμένω την Ελλάδα, και αμείβεται με βάση τα ελληνικά μισθολογικά δεδομένα.
Αντίθετα, ως «διαπιστευμένη βοηθός» αναφέρεται η Σταυρούλα Λεουτσάκου, η οποία μπορεί να εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και να αμείβεται με βάση τον κανονισμό της Ευρωβουλής.
 
kalinda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ