Βόμβα απο τα Wikileaks! Τα λαμόγια των #Panamapapers απέκρυψαν το 99% των εγγράφων για να σώσουν τον Σόρος!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ!
Εκατοντάδες πελάτες του Σόρος – πιθανότατα και Έλληνας Βαρώνος εφοπλιστής – στα έγγραφα που λογόκριναν οι “ερευνητές”!
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ,

20160408075917

Του Χρήστου Μαζάνη
Στην αντεπίθεση περνάει ο οργανισμός WikiLeaks δίνοντας μια διαφορετική διάσταση σχετικά με τις αποκαλύψεις των Panama Papers που έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Υπεύθυνοι για τη διαρροή των αρχείων είναι η Ουάσινγκτον και ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει ο WikiLeaksΌπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή, ο WikiLeaks διέψευσε ότι βρίσκεται αυτός πίσω από τις διαρροές, όμως στη συνέχεια υπογράμμισε ότι υπεύθυνοι για τη διαρροή των αρχείων είναι η Ουάσινγκτον και ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος με τελικό στόχο να πληγεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Eπίσης σημειώνει πως «το παράξενο της υπόθεσης είναι πως στα Panama Papers δεν υπάρχουν Αμερικάνοι πολίτες».Τα έγγραφα απέκτησε πρώτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, που με τη σειρά της τα μοιράστηκε με το ICIJ (International Consirtium of Investigative Journalists) και έτσι έφτασαν στα χέρια όλου του κόσμου.
Τα Wikileaks σε νέα ανάρτησή τους στο Twitter αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αυτό το υλικό δεν μπορεί νομικά να χρησιμοποιηθεί εάν δεν περιέλθει στα χέρια κυβερνητικών και εθνικών ερευνητών, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει την κυκλοφορία των εφημερίδων που θα το δημοσιεύσουν. Κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν θα αποδεχθεί δημοσιεύματα ως στοιχεία. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα όπως το γιατί δεν υπάρχει μέσα κάποιος διάσημος Αμερικανός γιατί η Süddeutsche Zeitung και ο Guardian χρησιμοποίησαν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις με σκιώδη τρόπο για να χτυπήσουν τον Β.Πούτιν; Γιατί δεν δημοσίευσαν τα στοιχεία αν τα είχαν;»
H ανάρτηση αυτή, η οποία έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης συνδέει την Ουάσινγκτον με τις αποκαλύψεις, ενώ ασκεί κριτική στους δημοσιογράφους του ICIJ που συμμετέχουν στην έρευνα.
Υπενθυμίζεται πως πολλά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από τη διαρροή των Panama Papers βρισκόταν η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία την ίδια περίοδο είχε προβεί στην αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα.
H εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει και τον πληροφοριοδότη της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσάνι, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο zougla.gr σχετικά με τα Panama Leaks, αποκάλυψε πως σε αυτή την υπόθεση «βλέπει» αμερικανικό δάκτυλο.
Συγκεκριμένα δήλωνε: Η οικονομική νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο εμφανής. Και η διαφθορά είναι μέρος του επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Φυσικά οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για έναν τέτοιου είδους αγώνα ενάντια στους μη αμερικανικούς φορολογικούς παραδείσους.Εν τέλει για να μπορέσεις να είσαι προστατευμένος και ανταγωνιστικός απέναντι στις ΗΠΑ πρέπει να έχεις πιο ασφαλή επικοινωνία και τεχνολογία σε σχέση με τις πληροφορίες. Τα «Panama Papers» δείχνουν ότι καμία ευαίσθητη πληροφορία δεν προστατεύεται από τα μεγάλα συμφέροντα.
Πούτιν: Δυτική προπαγάνδα οι κατηγορίες για τα Panama Papers
Στην αντεπίθεση πέρασε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Panama Papers, τα οποία εμπλέκουν στενούς του συνεργάτες και φίλους σε ένα δίκτυο ύποπτων συναλλαγών ανάμεσα σε ρωσικές και off-shore εταιρείες, εγείροντας υποψίες για απόκρυψη και ξέπλυμα χρήματος.
Σε δηλώσεις που έκανε στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το όνομά του δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα δυτικά μέσα δημοσιεύουν ισχυρισμούς για εμπλοκή του.
Όπως μεταδίδει ο Independent, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς μέρος μιας καμπάνιας παραπληροφόρησης που έχουν ενορχηστρώσει οι ΗΠΑ και η οποία έχει στόχο να αποδυναμώσει τη ρωσική κυβέρνηση.
Ομπάμα: Η φοροαποφυγή είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα
Θέση για το σκάνδαλο Panama Papers έχει πάρει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε πως «η φοροαποφυγή –είτε γίνεται με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα– είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα».
Ο Ομπάμα απηύθυνε και έκκληση στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση με στόχο να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν να καταβάλουν τους φόρους που οφείλουν.
Zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ