Associated Press: Οι πρόσφυγες έχουν διορία 2 εβδομάδων να φύγουν εθελοντικά από τον Πειραιά, αλλιώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

prosfyges_0Δύο εβδομάδες διορία, προκειμένου να μετακινηθούν εθελοντικά στα κέντρα φιλοξενίας, αλλιώς θα τους… αναγκάσουν, έχουν δώσει οι ελληνικές αρχές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά, σύμφωνα με το Associated Press.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα πως εάν οι πρόσφυγες δεν φύγουν από μόνοι τους, τότε θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης.
Η προειδοποίηση, επισημαίνει το Associated Press ήρθε μετά την άρνηση του ενός τρίτου των περίπου 52.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, να μεταφερθούν σε οργανωμένους χώρους παραμονής.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στο λιμάνι του Πειραιά κυβερνητικοί αξιωματούχοι πέρασαν ώρες προσπαθώντας να πείσουν τους μετανάστες να μετακινηθούν με τη θέλησή τους σε έναν νέο καταυλισμό στη Βόρεια Ελλάδα, δείχνοντάς τους αεροφωτογραφίες του χώρου και εξηγώντας τους ποιες ανέσεις είναι διαθέσιμες.
«Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες παραμένουν στον Πειραιά, μία περιοχή ζωτικής σημασίας για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι νέες κατασκηνώσεις έχουν καλές υποδομές και ότι οι άνθρωποι εκεί θα είναι σε θέση να συμπληρώσουν τις αιτήσεις ασύλου τους», δήλωσε στο πρακτορείο ένας από τους διερμηνείς που συμμετείχε στην ενημέρωση των προσφύγων στο λιμάνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ