Νέες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τα νησιά προς την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

prosfyges1Επαναλαμβάνεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/04/2016) η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία.
Από τη Μυτιλήνη μεταφέρονται 45 πρόσφυγες, ενώ συνολικά σήμερα αναμένεται να επαναπροωθηθούν προς την Τουρκία 140 άτομα.

AdTech Ad

Προς την Τουρκία, μέσω Μυτιλήνης, αναμένεται να προωθηθούν πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κω και τη Σάμο.
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο hot spot της Μόριας έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν αίτημα για άσυλο κι έτσι γι’ αυτούς «παγώνει» η διαδικασία επαναπροώθησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, μιας και η όλη διαδικασία σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε πλήρη μυστικότητα από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές και τη Frontex το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 50 μετανάστες που προέρχονται από το hot spot της Μόριας και οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει βούληση παροχής ασύλου.
Στη συνέχεια, με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφερθούν 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω και τη Σάμο οι οποίοι και θα φτάσουν στη Μυτιλήνη με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ