Τα ακουστικά δεν ειναι τοσο αθώα

ακουστικαε1Είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διασκέδαση ακούγοντας μουσική, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ακουστικά στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο, πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία.
Στα ακουστικά συσσωρεύεται κυψελίδα (κερί) η οποία δρα ως φραγμός, που παγιδεύει τα υποκείμενα βακτήρια και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται.

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο συχνό στα ακουστικά που στερεώνονται στο εσωτερικό του αυτιού, δηλαδή στα ενδοωτικά ακουστικά ή «ψείρες».
Επίσης, τα ακουστικά «παγιδεύουν» θερμό και υγρό αέρα στον ακουστικό πόρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό και των βακτηρίων που εκ φύσεως υπάρχουν μέσα στο αυτί. Ευνοούν, έτσι, την εμφάνιση ωτίτιδας.
Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσους μοιράζονται τα ακουστικά τους. «Η τακτική αυτή διπλασιάζει τη μικροβιακή χλωρίδα στα αυτιά και τα εκθέτει σε νέα βακτήρια».
Αυτό όχι μόνο μπορεί να έχει ως επακόλουθο αύξηση του κινδύνου εμφάνισης μέσης και εξωτερικής ωτίτιδας, αλλά και προβλημάτων στο δέρμα όπως τα σπυράκια, τα «μπιμπίκια», οι μυκητιάσεις και οι δερματικές μολύνσεις, προσθέτει.
Ποια είναι η λύση; Να καθαρίζετε καθημερινά τα ακουστικά σας με μία μπατονέτα βουτηγμένη σε απολυμαντικό. Πριν από τον καθαρισμό, να αφαιρείτε σχολαστικά το «κερί» για να φθάνει παντού το απολυμαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ