Ο Μπάρακ Ομπάμα βραβεύει 2 Έλληνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

roussos_kourkouti

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βραβεύει 2 Έλληνες στο πλαίσιο των ετήσιων Προεδρικών Βραβείων για νέους Επιστήμονες & Μηχανικούς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς τους επιστήμονες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανεξάρτητης ερευνητικής τους πορείας. Ανάμεσα στους 105 διακριθέντες είναι και 2 ελληνικής καταγωγής ερευνητές.

Η Λένα Κουρκούτη από το Πανεπιστήμιο Cornell και ο Παναγιώτης Ρούσσος από το Ιατρικό Κέντρο James J. Peters VA θα βραβευτούν την άνοιξη στην Ουάσινγκτον.

«Αυτοί οι νέoι επιστήμονες έχουν ηγετικό ρόλο στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής ή προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία των πολιτών» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τα βραβεία αυτά καθιερώθηκαν από τον Μπιλ Κλίντον το 1996. Οι νικητές επιλέγονται για την άσκηση καινοτόμου έρευνας στα σύνορα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τη δέσμευσή τους για την υπηρεσία της κοινότητας, όπως καταδεικνύεται μέσα από την επιστημονική δράση τους, τη δημόσια εκπαίδευση ή την απήχηση τους στην κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ