Ξανά τα αμερικανικά αιωνοβια βομβαρδιστικά B-52 στη Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΤΟ B-52 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ!
Βομβαρδιστικά τύπου B-52 απέστειλε το Σάββατο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στο Κατάρ προκειμένου να ενταχθούν στη συμμαχία εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» και να περιορίσουν τις απώλειες αμάχων, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης, αντιπτέραρχος Charles Brown
Πρόκειται για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα έχουν βάση στη Μέση Ανατολή καθώς την τελευταία που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν το 1991 και στον Πόλεμο του Κόλπου.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Brown, «τα B-52 που εστάλησαν σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να εφαρμόσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο Daesh («Ισλαμικό Κράτος») και να υπερασπιστούν την περιοχή σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει μελλοντικά».
Την ίδια στιγμή, ο ανώτατος αξιωματούχος και εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης, Chris Karns δήλωσε πως επρόκειτο για μια απόφαση της Ουάσιγκτον και πως  τα συγκεκριμένα μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδιστικά θα έχουν ως βάση την Al Udeid Air Basein του Κατάρ. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τον ακριβή αριθμό τους, επικαλούμενος προφανείς λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας.
Ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον εμφανίζεται να έχει οδηγηθεί στην απόφαση να στείλει B-52, σύμφωνα πάντα με τον Charles Brown είναι η δυνατότητά τους να ρίχνουν βόμβες μία-μία ή δυο-δύο και όχι απαραίτητα να βομβαρδίζουν «σαρώνοντας σαν χαλί» το έδαφος, κάτι που θα επιτρέπει αφ’ ενός μεν την απόλυτη ακρίβεια των χτυπημάτων των θέσεων του Daesh και ως εκ τούτου θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες ζωών αμάχων πολιτών.
Π.Κ.
http://www.thepressproject.gr/article/92463/Ksana-meta-apo-25-xronia-amerikanika-bombardistika-B-52-sti-Mesi-Anatoli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ