Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Στηρίζουμε την ανάκληση αναγνωρίσεως των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pan-macedonianΟ Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δέχθηκε στις 7/4 την επίσκεψη των μελών της διοικήσεως της Παμμακεδονικής Ενώσεως Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία συνεζήτησε θέματα σχετικά με το εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο περί της προόδου των προετοιμασιών για την 70η επέτειο από την ίδρυση της οργανώσεως και το Συνέδριο της Παμμακεδονικής που θα διεξαχθεί 23-25 Ιουνίου 2016 στη Νέα Υόρκη.

AdTech Ad

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα η σκληρή προσπάθεια που διεξάγει η Παμμακεδονική για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε σχέση με τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων.
Στο πλαίσιο της 70ης Επετείου η Παμμακεδονική αρχίζει εκστρατεία συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/686303/amerikis-stirizoyme-tin-anaklisi-anagnoriseos-ton-skopino-me-to-onoma-makedonia#ixzz45Qsv9DBM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ