«Θα πέσει πολύ μαύρο κύριε υπουργέ ξανασκέψου το»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο Αν.Γρ.Παιδείας ΑΝΕΛ για την τροπολογία έκτρωμα του ΥΠΕΠΘ Η πρόταση του υπουργείου που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 8/4 σε όλα τα εκπαιδευτικά blog αλλά και πολλά έντυπα μέσα και αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην εκπαιδευτική κοινότητα και ξεσήκωσε αντιδράσεις από όλες τις κατευθύνσεις.
Ως Αν.Γραμ.Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων οφείλω να καταθέσω πως παρότι κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μας χρεώσουν λάθη, παραλήψεις και συντεχνιακές τακτικές εμείς όχι μόνο ουδεμία ευθύνη φέρουμε αλλά δεν πρόκειται και να τις ανεχθούμε.
Πρέπει λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσω πως κακώς αναφέρεται ως τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουμε συμμετοχή στη δημιουργία αυτής της αδικίας και ούτε ποτέ θα μπορούσαμε να έχουμε.
Είναι τροπολογία με ονοματεπώνυμο και κρατώ επιφυλάξεις για το εάν θα φτάσει ποτέ στον δρόμο προς το κοινοβούλιο αφού είναι ένα έκτρωμα που έβαλε αμέσως απέναντι στην κυβέρνηση όλη σχεδόν την εκπαιδευτική κοινότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις χιλιάδες οικογένειες που δικαιολογημένα αγανακτούν.
Είναι ένα άδικο μέτρο για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που γύρισαν από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα, πήγαν σε δυσπρόσιτα, έχασαν χρήματα και άλλαξαν ζωές για λίγες ώρες ωρομισθίας προκειμένου να συλλέξουν προϋπηρεσία.
Είναι άδικο για όσους πίστευαν ότι το κράτος έχει μια συνέχεια και μια συνέπεια και πίστευαν τις εγκυκλίους του υπουργείου για τους αναπληρωτές.
Αφού τους εκμεταλλεύτηκε το Υπ.Παιδείας και ο εκάστοτε υπουργός κάλυψε τα κενά του σε όλη την Ελλάδα τώρα σαν στημένες λεμονόκουπες τους πετάει στο καλάθι των αχρήστων δείχνοντας τους την πόρτα της εξόδου.
Εάν το υπουργείο θέλει να αλλάξει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών μπορεί να διενεργήσει γραπτό διαγωνισμό τους επόμενους μήνες. Πουθενά στον κόσμο δεν πρόκειται να βρει κάποιος μια θέση εργασίας που να μοριοδοτείται από παλιό διαγωνισμό ετών, αφού ο τελευταίος ΑΣΕΠ έγινε πριν 8 χρόνια. Είναι απλά μια Ελληνική πρωτοτυπία που δημιουργήθηκε για καθαρά οικονομικούς σκοπούς.
 
Ποίους εξυπηρετούν τελικά αυτές οι προτάσεις και για ποιο λόγο γίνονται δεν είναι ώρα να αναλύσουμε όμως και εγώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων, συντάσσομαι με τις θέσεις των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ και θα δώσω μάχη για την απόσυρση αυτού του εκτρώματος.
 
 
Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος
Φυσικός MSc PhD
Αν.Γραμ.Παιδείας
Ανεξάρτητοι Έλληνες
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ