Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Πελοπόννησο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν μυστήρια πράγματα γύρω από το ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Στην τελευταία συνεδρίαση της Διυπουργικής Μεγάλων Έργων , εμφανίστηκε ο Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής με έτοιμη αιτιολογική έκθεση και τροποποίηση που καταργούσε το άρθρο 23 του πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμου 4638 «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ο οποίος ψηφίστηκε στις 23/2/2016 βάση του οποίου επανέρχονταν οι αρμοδιότητες, τόσο της υλοποίησης έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όσο και του καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής και είσπραξης τελών στους φορείς της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης , δηλαδή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Τατούλη στους Δήμους και τον αρμόδιο Διαδημοτικό φορέα τους (ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου) . Αυτό πέραν από το γεγονός ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΤΕΡΝΑ ως αναδόχου του έργου ακύρωνε παράλληλα όχι μόνο την απόφαση της Κυβέρνησης που μόλις πριν ενάμιση μήνα είχε ψηφιστεί αλλά και την ίδια τη θεσμική αυτοτέλεια κι αυτονομία των Δήμων και έβαλλε ευθέως κατά της ελεύθερης βούλησης των δημοτών.

Για τους λόγους αυτούς –φανταζόμαστε- αλλά και εσωκομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ-κυρίως-δεδομένου ότι τόσο οι δημοτικοί παράγοντες του κόμματος στην Πελοπόννησο όσο και οι βουλευτές αντιδρούν λυσσαλέα, εμφανίστηκε πυροσβεστικά ο Φλαμπουράρης προτείνοντας μηνιαία παράταση στο θέμα.

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε ποιος επεξεργάστηκε με τόση νομική λεπτομέρεια την πρόταση Κουρουμπλή , σε αντίθεση με την πρόθεση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, με πιο σκεπτικό σαφώς ενάντια σε μια εκφρασμένη κυβερνητική λογική ποια είναι τα εκτιμώμενα οφέλη από την παρέμβαση του Υπ. Εσωτερικών και πως σε ποιους αυτά επιμερίζονται (γιατί οφέλη υπάρχουν, το Δημόσιο δεν είμαστε σίγουροι ότι αφορούν)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ