Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Μα γιατί κυρία Μέρκελ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μερκελ

To λευκό δαντελένιο εσώρουχο του μοντέλου που αφήνει σχεδόν ακάλυπτη την «ευαίσθητη περιοχή», μπορεί να ερεθίσει τους μετανάστες. Για το λόγο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαγορεύσει όλες τις προκλητικές διαφημίσεις, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Επικαλούμενη το περιοδικό «Spiegel», η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μαας, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απαγόρευση όλων των διαφημίσεων στη χώρα που μπορεί να ερεθίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ύστερα από τα απανωτά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας κατά γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

diafimisi

Ακόμα και μία γυναίκα που ποζάρει τόπλες αλλά έχει καλύψει το πλούσιο στήθος της με το χέρι της, ακόμα κι αν μέσα στο μπάνιο, το μόνο σημείο ενός γυναικείου κορμιού που εκτίθεται είναι η οπίσθια πλευρά του, πλέον για την κυβέρνηση του Βερολίνου θα είναι «κόκκινο πανί».

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, οι σεξουαλικού τύπου διαφημίσεις που θα λογοκρίνονται δεν θα αφορούν μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Πάντως, οι ειδικοί εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους αναφορικά με το κατά πόσο η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα φρενάροντας τις… ορμές των επίδοξων βιαστών.

Για τον καθηγητή Στεφάν Ένγκελς, μία τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να φρενάρει τους επίδοξους βιαστές. Ο ίδιος επισημαίνει πως, με την απαγόρευση ανάλογων διαφημίσεων δεν πρόκειται να περιοριστούν τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στη χώρα. Από την πλευρά του, ο Μάνφρεντ Παρτέινα, Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας της Διαφήμισης θεωρεί πως, με την απαγόρευση της διαφήμισης, δεν θα περιοριστούν τα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ