Η Ειδηση που δεν ενδιαφέρει το 95% απο εμας-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

500 euroΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαδεν έχει λάβει καμία απόφαση για απόσυρση του νομίσματος των 500 ευρώ σημειώνει η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Εφόσον ληφθεί απόφαση απόσυρσης του…
τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ θα παύσει να έχει, από συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, ισχύ νόμιμου χρήματος, δηλαδή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές μας συναλλαγές.
Ωστόσο, θα προβλεφθεί η δυνατότητα ανταλλαγής του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπως σημειώνεται από την Ενωση στην περίπτωση της ανταλλαγής των τραπεζογραμματίων σε δραχμές η χρονική περίοδος ανταλλαγής τους διήρκεσε περισσότερα από 10 έτη (από την 1/1/2002 έως και την 1/3/2012). Μάλιστα, ορισμένα παλαιά εθνικά νομίσματα (γερμανικό μάρκο, βελγικό φράγκο, αυστριακό σελίνι, ιρλανδική λίρα, κ.λπ.) ανταλλάσσονται με ευρώ από τις αντίστοιχες εθνικές κεντρικές τράπεζες επ’ αόριστον.
Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από όσους ζουν στη ζώνη του ευρώ. Το ευρώ είναι διεθνές νόμισμα σημειώνει η Ενωση. Αυτό σημαίνει ότι κάποια τραπεζογραμμάτια ευρώ καταλήγουν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε χώρες εκτός της ζώνης του ευρώ. Εκτιμάται ότι 20% έως 25% της αξίας των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία βρίσκεται στην κατοχή ανθρώπων εκτός ζώνης ευρώ.
Προκειμένου ένα φυσικό πρόσωπο, να ανταλλάξει τραπεζογραμμάτια των 500 ευρώ με άλλα, μικρότερης αξίας, θα πρέπει να απευθυνθεί στην τράπεζα ή στις τράπεζες που διαθέτει λογαριασμό καταθετικό, τονίζει η Ενωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ