Ένα έθνος μέσα στο έθνος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 img 8635 Σημερινή ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
 
Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων στη Μ. Βρετανία ασπάζονται το κήρυγμα του διαχωρισμού
 
«Πάμε κατά διαόλου με μαντίλα: Καιρός οι στρουθοκαμηλίζοντες πολιτικοί μας να πάρουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις του Trevor Phillips», τονίζουν βρετανικά ΜΜΕ
 
«Πάμε κατά διαόλου με μαντίλα: Ο Τρέβορ Φίλιπς είναι ένας καλά σκεπτόμενος άνθρωπος και όταν προειδοποιεί για τους κινδύνους (στη Βρετανία) αυτής της ολέθριας πολιτικής της πολυπολιτισμικότητας και κατευνασμού του μαχητικού Ισλάμ, οι στρουθοκαμηλίζοντες πολιτικοί μας πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή», έγραψε ο Richard Littlejohn στις 12 Απριλίου 2016, στην «Ντέιλι Μέιλ».
 
Description: Description: Description: Description: Description: Description: There is a life-and-death struggle for the soul of British Islam – and this is not a battle that the rest of us can afford to sit out, says Trevor Phillips
 
O Mark Trevor Phillips, OBE, γεννήθηκε στις 31.12.1953 στο Islington του Λονδίνου (από μετανάστες γονείς από την Βρετανική Γουιάνα) είναι Βρετανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός (με το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα) πέρασε τα νεανικά του χρόνια μεταξύ της πατρίδας των γονέων του και του Wood Green βορείου Λονδίνου.
 
 
Οι Βρετανοί μουσουλμάνοι εξελίσσονται σε ένα έθνος εντός έθνους, προειδοποίησε ο Trevor Phillips, ο οποίος μέχρι το 2012 ήταν επικεφαλής της Επιτροπής για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συγκεκριμένα, ο Trevor Phillips έκανε τις δηλώσεις αναλύοντας έρευνα που διεξήγαγε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4. Το πρόγραμμα θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου 2016 (σήμερα) και ώρα 10 μ.μ., και θα το παρουσιάσει ο ίδιος ο Trevor Phillips.
 
Έθνος «χαμηλών ηθικών αρχών»
 
Σε δηλώσεις του, που δημοσίευσαν οι εφημερίδες «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ», στις 11 Απριλίου 2016, ο Phillips επεσήμανε:
 
«Μια σημαντική μειονότητα από τα τρία εκατομμύρια μουσουλμάνων στη Βρετανία μάς θεωρούν ένα έθνος τόσο χαμηλών ηθικών αρχών, που προτιμούν να ζουν χωριστά από άλλους συμπατριώτες τους που δεν είναι μουσουλμάνοι, και προτιμούν τον νόμο της σαρία. Αυτό είναι το απογοητευτικό συμπέρασμα της πλέον ολοκληρωμένης έρευνας για τους Βρετανούς μουσουλμάνους που διεξήχθη ποτέ και που έκανε το Κανάλι 4, και, αφού με κάλεσαν να εξετάσω τα αποτελέσματα, πιστεύω μας δίνει ένα πολύ φοβερό μήνυμα», τόνισε. Θέλουν τη σαρία Σύμφωνα με την έρευνα, το ένα τέταρτο των μουσουλμάνων θέλουν την εισαγωγή του νόμου της σαρία στη Βρετανία, ένα τρομακτικό 4%, δηλαδή περισσότεροι από 100.000 μουσουλμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν τη βία, περιλαμβανομένων και των βομβιστών αυτοκτονίας για να «υπερασπιστούν» το Ισλάμ, μόνον ένας στους τρεις είπαν ότι θα ανέφεραν στην Αστυνομία ύποπτο τρομοκράτη, λιγότερο από τους μισούς, δηλαδή το 47% των μουσουλμάνων συμφωνούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του εξτρεμισμού εντός της μουσουλμανικής κοινότητας, το ένα τρίτο θεωρούν την πολυγαμία, που σήμερα είναι παράνομη, ότι πρέπει να επιτρέπεται, και το 39% λένε ότι η γυναίκα πρέπει να υπακούει τον άνδρα και δεν θεωρούν ότι αυτό είναι απαρχαιωμένη αντίληψη, τουναντίον ότι είναι θεϊκή εντολή, άρα, προσθέτουν τα δημοσιεύματα, οι γυναίκες πρέπει να δέχονται την κακομεταχείριση δίχως παράπονα.
 
Η έρευνα επίσης καταγράφει ότι το 35% των Βρετανών μουσουλμάνων πιστεύουν ότι οι Εβραίοι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στη Βρετανία.
 
Η έρευνα φανέρωσε και μια πραγματικά τρομακτική πτυχή, όπως έγραψε ο Τύπος. Οι μουσουλμάνοι που έχουν αποσχιστικές απόψεις είναι πολύ πιο βέβαιο να υποστηρίξουν την τρομοκρατία, από εκείνους που δεν έχουν τέτοιες απόψεις. Και οι πρώτοι είναι κατά μεγάλο βαθμό περισσότεροι από τους δεύτερους, για να νιώθουμε ότι θα νικήσουμε τον κίνδυνο, προσθέτει.
 
Καθησύχαζαν
 
Φιλελεύθεροι μουσουλμάνοι, εδώ και καιρό, σημειώνει η «Τέλεγκραφ», τονίζουν ότι φταίει η αδιαφορία των Αρχών που επέτρεψε το κλίμα αυτό και των εξτρεμιστικών ιδεών να φουντώσουν ανάμεσα στις βρετανικές μουσουλμανικές κοινότητες, «και οι πολιτικοί μας μάς καθησύχαζαν ότι αυτοί αποτελούσαν μια πολύ μικρή μειονότητα».
 
Ο Trevor Phillips, αφού εξηγεί πολλές άλλες πτυχές της σοβαρής αυτής κατάστασης, προειδοποιεί με έντονη ανησυχία τα εξής: «Καταλάβαμε πολλά, αλλά κάναμε λίγα, είναι θέμα ζωής και θανάτου, κινδυνεύουμε να θυσιάσουμε μια γενεά νεαρών Βρετανών σε αξίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω των περισσοτέρων από εμάς, περιλαμβανομένων και πολλών μουσουλμάνων, πρέπει να υιοθετήσουμε μια νέα, σκληρότερη προσέγγιση για ενσωμάτωση και εγκατάλειψη της αποτυχημένης πολιτικής της πολυπολιτισμικότητας».
 
Η «γκεστάπο της διαφορετικότητας»
 
Στις 12 Απριλίου 2016, με δεύτερο άρθρο του Richard Littlejohn, η «Ντέιλι Μέιλ» καυτηριάζει την παθητική πολιτική των κυβερνήσεων, επαινώντας τον Trevor Phillips για την προσπάθειά του να φέρει στην επιφάνεια την κατάσταση και με προηγούμενο περυσινό ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Things we won’t say about race that are true», και ότι «ξεσκέπασε την ‘γκεστάπο της διαφορετικότητας’, η οποία σκόπιμα ενεθάρρυνε το απαρτχάιντ, δημιουργώντας γκέτο και κλείνοντας την κοινωνία στις πόλεις μας, όπου η άγνοια και το μίσος άνθισαν δίχως έλεγχο». Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, μεγάλοι αριθμοί μουσουλμάνων δεν έχουν πρόθεση ενσωμάτωσης στην υπόλοιπη κοινωνία, απορρίπτουν τις αξίες και συμπεριφορές μας στη Βρετανία, έγραψε ο Littlejohn, και πρόσθεσε:
 
«Ο Trevor Phillips τονίζει, όπως και εγώ, εμφαντικά, ότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στη Βρετανία δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά να ζουν εν ειρήνη και κάνουν ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, όμως υπάρχει ένα μισαλλόδοξο ρεύμα του Ισλάμ σ’ αυτήν τη χώρα που προσηλυτίζει στον διαχωρισμό, σπιλώνει όλες τις άλλες θρησκείες και κουλτούρες, και βίαια αρνείται κάθε συμβιβασμό με τις τοπικές βρετανικές αξίες. Και είτε αρέσει είτε όχι, αυτή η μορφή εξτρεμισμού είναι το σήμα κατατεθέν του Ισλάμ, όπως αυτό ερμηνεύεται από τους πλέον μαχητικούς οπαδούς τους».
 
 
 
Η ευθύνη των κομμάτων
 
Ταυτόχρονα, ο Trevor Phillips καλεί την κυβέρνηση να περιορίσει την παρουσία οποιασδήποτε εθνικής μειονότητας στα σχολεία κάτω από 50%, και ότι θα πρέπει να παρακολουθείται και η εθνική σύνθεση των ενοίκων σε συγκροτήματα σπιτιών, και να εμποδίζεται η δημιουργία «χωριών γκέτο». Επίσης, υπογραμμίζει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να παύσουν να κλείνουν τα μάτια σε απαράδεκτα πλημμελήματα για να μη χάνουν ψήφους από τους ηγέτες των κοινοτήτων, όπως έγινε στην περίπτωση των σκανδάλων στο Rotherham και Rochdale, όπου εξαγοράστηκε η σιωπή τους έναντι ψήφων. (Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές εκείνες αφέθηκαν κάποια κτήνη, με την ανοχή όλων των Αρχών, να εκμεταλλεύονται ανήλικα κορίτσια στην πορνεία με πρωτοφανή βαρβαρότητα, εκμετάλλευση και κακομεταχείριση).
 
Το πρόγραμμα από το βρετανικό κανάλι 4, σήμερα στις 10.00 μ.μ. ώρα Λονδίνου, φέρει τον τίτλο «Τι πράγματι σκέφτονται οι Βρετανοί μουσουλμάνοι». Και όσοι στην Κύπρο μπορούν δορυφορικά να το παρακολουθήσουν, προτρέπονται να το επιδιώξουν, έστω και αν ξεκινά μεσάνυκτα ώρα Κύπρου, γιατί τα πορίσματα της έρευνας αυτής για την υφιστάμενη κατάσταση στη Βρετανία θα είναι και τα αποτελέσματα, αν όχι πολύ χειρότερα, στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν, Θεός φυλάξοι, γίνει δεκτή η απαρτχάιντ τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
 
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Ερευνήτρια/δημοσιογράφος, Λονδίνο
 
– See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/324070/ena-ethnos-mesa-sto-ethnos#sthash.XuEWKqIV.dpuf
 
Description: Description: Description: Description: Description: Description: More than half of Muslims think lesbian or gay relationships should be illegal. Almost a third of British Muslims think polygamy – currently illegal – should be permitted. Young Muslims are nearly as enthusiastic for it as older Muslims
http://www.dailymail.co.uk/debate/article-3534997/We-going-hell-hijab-RICHARD-LITTLEJOHN-says-time-head-sand-politicians-heed-Trevor-Phillips-s-comments-Muslim-attitudes.html
 
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/10/uk-muslim-ghettoes-warning/
 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3533161/This-life-death-struggle-stark-analysis-former-equalities-chief-reveals-extremist-ideas-allowed-flourish.html
 
 
 
Διαβάστε ακόμα τα ακόλουθα άρθρα – Trevor Phillips and Channel 4 which are being broadcast this evening.
 
http://www.wsj.com/articles/britains-muslim-problem-1460504305
 
https://www.frontpagemag.com/fpm/262478/failure-muslim-integration-uk-joseph-klein
 
 
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/7065545/Muslim-ghettoes-in-the-UK-Warning-that-a-nation-within-a-nation-is-developing-with-different-values.html
Description: http://img.thesun.co.uk/aidemitlum/archive/02792/Alamy-M_2792327al.jpg
Muslim ghettos in the UK: Warning that a nation within a nation is developing with different values
www.thesun.co.uk
Ex-equalities chief describes life-and-death battle for the soul of British Islam


Αναρτήθηκε στις πιο κάτω ιστοσελίδες
 
https://tanea-diaspora.net/2016/04/13/were-all-going-to-hell-in-a-hijab-%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b1/
 
 
https://olympia.gr/2016/04/12/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/
 
http://filoksenos.blogspot.co.uk/2016/04/blog-post_990.html 12.4.2016
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ