Η ισλαμική λαίλαπα χτυπά τώρα τις Φιλιππίνες – στα ίχνη χρηματοδοτών του ISIS οι Ιταλοί 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 img 8636 Tην ευθύνη για τις φονικές συγκρούσεις στις Φιλιππίνες, που αυτή την εβδομάδα είχαν απολογισμό 23 νεκρούς, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Πρόκειται για συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της οργάνωσης και του στρατού.
«Με τη βοήθεια του θεού καταφέραμε να ανατινάξουμε επτά φορτηγά που μετέφεραν στρατιώτες», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΙΚ, που παραδέχτηκε την απώλεια τριών μαχητών του. Την ίδια ώρα ο στρατός αναφερόμενος σε άλλο περιστατικό, διευκρίνισε πως οι άνδρες του επιτέθηκαν σε ένα προπύργιο ανταρτών που συνδέονται με το ΙΚ στο νησί Μπασιλάν. Επικεφαλής αυτών των ανταρτών είναι ένα πρόσωπο το οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επικηρύξει για 5 εκατομμύρια δολάρια.
Πάντως στην Ιταλία ο Φράνκο Ρομπέρτι, εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας, αναφερόμενος στις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε πως: «Πρόκειται για μορφές διακίνησης που προϋποθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο συνέργιας στο εξωτερικό», τα μέλη του οποίου «αλληλεπιδρούν με τη λεγόμενη πραγματική οικονομία διαμέσου φορολογικών παραδείσων και δικτύων μεταφοράς χρημάτων.
Υπάρχουν όλο και πιο στενοί δεσμοί ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις μαφιόζικου τύπου και της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά, όπλα, πλαστά έγγραφα, δομές εφοδιασμού» που οι μαφιόζικες οργανώσεις «είναι ασφαλώς σε θέση να τους προσφέρουν».
Ο κ. Ρομπέρτι έχει εμπειρία σε σειρά νομοθετικών μέτρων που εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικά της μαφίας.
Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς, ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ