Είναι υποχρέωση της επιτροπής θεσμών να απαιτήσει την δικογραφία Τσατάνη για να αποκαλυφθεί επιτέλους η αληθεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img_4311Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδριάζει με όχι ιδιαίτερη δημοσιότητα για ένα θέμα που έπρεπε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Τουλάχιστον για το θόρυβο που δημιούργησε η σύστασή της.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Θεωρητικά η Επιτροπή εξετάζει τις πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του “ακαταδίωκτου” επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το ΒΗΜΑ, δημοσίευσε καταγγελίες της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της από τον Υπουργό Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την καταγγελία της Εισαγγελέως, η οποία αρνείται να καταθέσει εν τω μεταξύ στον Πειθαρχικό της έλεγχο που γίνεται από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μετέτρεψε σε αίτημα σύστασης της Επιτροπής ο νομοπαρασκευαστής των νόμων της διαπλοκής Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε λιγότερο από δύο μέρες αποδείχτηκε πως η οικογένεια του πεθερού του Βενιζέλου, έχει κοινά συμφέροντα και επιχειρηματικές σχέσεις με τον Αντρέα Βγενόπουλο, του οποίου η υπόθεση, πρακτικά ερευνάται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ούτε, ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις Μπακατσέλοι, ήταν μέτοχοι επιχειρήσεων του Βγενόπουλου και έχουν καταφύγει κατά της Κύπρου διεκδικώντας αποζημιώσεις μαζί με τον Βγενόπουλο.

Είναι καταφανές δηλαδή, πως ο Βενιζέλος, χρησιμοποίησε την πολιτική του ιδιότητα, προς το συμφέρον του Βγενόπουλου και των συνεταίρων συγγενών του. Αν όχι θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την Επιτροπή.

Επίσης , με βάση τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σηφουνάκη, είχε κρυφές συναντήσεις με τον Βγενόπουλο. Στο παρελθόν έχει επίσης ευνοήσει με πολιτικές ρυθμίσεις τον Ισκαντάρ Σάφα, δίνοντάς του τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Ο Σάφα είναι στο Δ.Σ της MIG του Βγενόπουλου. Δηλαδή όπου και να ακουμπήσεις την υπόθεση Βγενόπουλου πονάει ο Βενιζέλος.

Για ένα σοβαρό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και πώς αυτή τελώντας υπό νομική σχιζοφρένεια αθωώνει το Βγενόπουλο ενώ τον διώκουν οι Κύπριοι, τα όργανα της Βουλής άθελά τους μετατράπηκαν σε όργανα ενός πολιτικού και επικοινωνιακού παιχνιδιού του Βενιζέλου και αυτών που θέλουν να φοβίσουν τη Δικαιοσύνη που για πρώτη φορά κινείται στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Οι βουλευτές της Επιτροπής έχουν δύο επιλογές. Ή να παίξουν το παιχνίδι του Βενιζέλου, κλείνοντας τυπικά τις συνεδριάσεις της Βουλής αφού του επέτρεψαν να τους χρησιμοποιήσει. ή να παίξουν αποφασιστικό ρόλο.

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Επιτροπή είναι να μπει αποφασιστικά στην ουσία της υπόθεσης. Δεν είναι ένα παραμάγαζο χειραγωγημένης λειτουργίας, αλλά θεσμικό όργανο και μάλιστα με ιδιαίτερο ρόλο. Οφείλει να ζητήσει από την Εισαγγελία τη δικογραφία της Τσατάνη για το Βγενόπουλο και να βγάλει πραγματικά συμπεράσματα για το ποιοί και πώς χρησιμοποίησαν τη Δικαιοσύνη. Γιατί σίγουρα κάποιοι τη χρησιμοποίησαν. Δεν μπορεί και ο Παπαγγελόπουλος και η Τσατάνη να έχουν δίκιο ταυτόχρονα.

Ο Βγενόπουλος υποστηρίζει πως είναι αθώος αλλά αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι να καταθέσει στις Κυπριακές Αρχές γι’ αυτήν του την αθωότητα και καταφεύγει σε νομικά τερτίπια για να μην ανακριθεί ούτε στην Ελλάδα από Κύπριους ανακριτές. Παραμένει «αθώος» μέσω του Αλαφούζου, του Ψυχάρη και των δημοσιευμάτων τους

Από την άλλη μεριά η Εισαγγελέας Τσατάνη, κι αυτή αθώα, αρνείται να καταθέσει στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την νόμιμη διαδικασία που ακολούθησε.

Η επίσης αθώα Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αρνείται να καταθέσει τη διάταξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο.

Τόσοι αθώοι μαζί, αρνούνται να επιδείξουν σε όσους το απαιτούν τα πιστοποιητικά και τις αποδείξεις της αθωότητάς τους. Γιατί άραγε;

Αν ήμουν Βγενόπουλος, Τσατάνη ή Γκουτζαμάνη, θα είχα κάνει φέιγ βολάν τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αθωότητά μου. Αυτοί ως σήμερα τα κρύβουν στο συρτάρι.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οφείλει να απαιτήσει τα επίμαχα έγγραφα και να παίξει το θεσμικό της ρόλο που είναι ο έλεγχος της λειτουργίας των Θεσμών. Οι αποδείξεις για την υπόθεση και το πώς παραβιάστηκαν οι θεσμοί, είναι σε αυτή τη δικογραφία.

Η Εισαγγελέας Τσατάνη σε τρεις μήνες διάβασε δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, έκανε εισαγγελική έρευνα και έγραψε μια διάταξη απαλλαγής του Βγενόπουλου 800 σελίδων. Ας πιάσουν λοιπόν οι βουλευτές της Επιτροπής στα χέρια τους αυτά τα έγγραφα και ας ρωτήσουν το απλό: πώς το κάνατε αυτό το κατόρθωμα κυρία Τσατάνη σε τρεις μήνες; Ας τα πιάσουν όμως. Διαφορετικά τους κοροϊδεύει ο Βενιζέλος ακόμη και από το βάθος του πολιτικού του τάφου.

Koutipandoras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ