21/09/2021

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ-Τεράστιες εισαγωγές με επικίνδυνο γάλα, χάρη στον Νόμο Χατζηδακη. Οι Έλληνες που δεν προσαρμόστηκαν πεθαίνουν”

img 0061 13/4/2014 ΔΙΑΠΛΟΚΗ-ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ : 1-0 ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ]

Ο ΝΕΟΦΕΛΕΛΕΣ ΑΔΩΝΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΠΥΡΣΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΠΟΥ , ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ , ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ´Να μάθουν να ανταγωνίζονται τις πολυεθνικές, έτσι είναι ο καπιταλισμος”

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΕΛΕΓΜΕΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ. ΤΟ “ΦΘΗΝΟ” ΓΑΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ (ποιος τους ελέγχει;)

ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ Danone-Nestle ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ

Αθρόες και ανεξέλεγκτες είναι οι εισαγωγές φθηνού γάλακτος στη χώρα μας, το οποίο βαφτίζεται ελληνικό, ενώ το σύστημα ελέγχου στις βιομηχανίες είναι «τυφλό» και μη συνδεδεμένο με τα τελωνεία της χώρας.
Μόνο τον περασμένο Ιανουάριο εισήχθησαν περίπου 4.000 τόνοι φρέσκου γάλακτος από το εξωτερικό, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού διοχετεύθηκαν αφού δεν υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ προϊόντα με ξένες ετικέτες, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.
«Λίμνες» γάλακτος από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη εισρέουν στη χώρα και είναι χρακτηριστικό ότι μόνο από τη Ρουμανία εισήχθησαν το 2015 πάνω από 30.000 τόνοι γάλακτος.

milk
Το σύστημα ελέγχου μέσω του οποίου ελέγχονται οι παραδόσεις γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες και τις μεταποιητικές τυροκομικές μονάδες είναι στην ουσία τυφλό», αφού δεν είναι συνδεδεμένο με τα τελωνεία της χώρας. Τα στοιχεία που δίνουν οι βιομηχανίες και μονάδες μεταποίησης στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος δεν ανταποκρίνεται κατ΄ανάγκη στην πραγματικότητα.
Ο δρόμος για τις αθρόες εισαγωγές άνοιξε το 2014 με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες και την κατάργηση της υποχρέωσης καταγραφής της χώρας προσέλευσης. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί καταγγέλλουν πως τελούν υπό καθεστώς εκβιασμού από τις γαλακτοβιομηχανίες και τους αναγκάζουν να πουλήσουν κάτω από τα όρια του κόστους παραγωγής, αν δεν θέλουν να μείνει αδιάθετη η παραγωγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ