Νικολόπουλος @NikNikolopoulos "Προστατεύστε τον Έλληνα κτηνοτρόφο και καταναλωτή από τα κυκλώματα κερδοσκοπίας"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

13ebe-nikolopoulosΚάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα που η κατανάλωση είναι αυξημένη οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιούνται, με αποτελεσματικό σκοπό την προστασία του καταναλωτή, όπως και τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και των καταστηματαρχών από φαινόμενα παραβατικότητας.

Τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να αξιώσουν από τις υπηρεσίες την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προσφερόμενων τροφίμων και ποτών για την προστασία της υγείας του καταναλωτή αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και ελληνοποίησης ξένων κρεάτων.

AdTech Ad

Είναι γνωστό ότι η ελληνική παραγωγή έχει μειωθεί κατά 30% περίπου ενώ για άλλη μια χρονιά υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για ελληνοποιήσεις κρεάτων από την Ρουμανία. Αποτέλεσμα αυτών η παραπλάνηση του καταναλωτή, ο οποίος δεν ξέρει τι τρώει, αλλά και η άσκηση μεγάλης πίεσης προς τον Έλληνα κτηνοτρόφο που φυσικά και δεν μπορεί να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Δυστυχώς όμως φαίνεται πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κωφεύει.
Έστω και την τελευταία στιγμή οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες απαιτούμε από το Υπουργείο να ενδιαφερθεί, να ενημερωθεί και φυσικά να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου τόσο ο καταναλωτής όσο και ο Έλληνας κτηνοτρόφος να προστατεύουν από οργανωμένα κυκλώματα κερδοσκοπίας.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Ποια επιπρόσθετα μέτρα ελέγχων έχετε λάβει για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα;
2. Θα ενισχύσετε και με ποιους τρόπους τις προ πολλού χρόνου υποστελεχωμένες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και πως θα καλύψετε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην υλικοτεχνική υποδομή τους;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/691398/nikolopoylos-prostateyste-ton-ellina-ktinotrofo-kai-katanaloti-apo-ta-kyklomata-kerdoskopias#ixzz46xi2rpDt

ΔΗΜΟΦΙΛΗ