Μεταρρυθμίσεις που δεν κάνει το Πολιτικό Σύστημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8fc6e government reforms package
Μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και δεν αφορούν ούτε μειώσεις συντάξεων και ούτε αυξήσεις φόρων, δηλαδή ούτε νεοφιλελεύθερες και ούτε φαυλοκρατικές εμμονές

 
·        υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος και τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
·        μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους εμπόρους ή τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν την κάρτα , einvoicing και  το ebanking για τις συναλλαγές τους.
·         υιοθέτηση πραγματικών τεκμηρίων εξόδων(ΔΕΚΟ, τηλέφωνα, δάνεια , ηλεκτρονικό χρήμα, καταθέσεις), ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να διασταυρώνει τα πραγματικά εισοδήματα του φορολογουμένου και όχι να τους υπερφορολογεί με τα τεκμαρτά εισοδήματα.
·         εκσυγχρονισμός των συναλλαγών με την καθιέρωση (σε νομικό και τεχνικό επίπεδο) της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing) προϊόντων και υπηρεσιών όπου θα βοηθήσει στο πλαίσιο της αύξησης της εισπραξιμότητας, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας
·         διασύνδεση taxis και ταμειακών, η οποία είναι έτοιμη από την Δημόσια Διοίκηση.

·         διασύνδεση των στοιχείων των Τελωνείων (εισαγωγές) με τη ΓΓΔΕ, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να ελέγξει τα έσοδα από τα εισαγόμενα.
·         ….πλήρης χρήση του ήδη δοκιμασμένου βελγικού λογισμικού από την Δημόσια Διοίκηση για την καταπολέμηση των εικονικών τριγωνικών συναλλαγών με σκοπό την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Η μόλις ένα μηνός δοκιμαστική εφαρμογή το καλοκαίρι που μς πέρασε, είχε ως αποτέλεσμα αύξηση εσόδων 100 εκ ευρώ.


O φοροφυγάς, αυτός που επιζεί εις βάρος του νόμιμου πολίτη, σαφώς και δεν θέλει ηλεκτρονικές  συναλλαγές(κάρτες, σύνδεση ταμειακών με το taxis, e-τιμολόγια). Όπως και δεν θέλει και ο διεφθαρμένος δημόσιος λειτουργός(υπάλληλος, αιρετός) το e-goverment, διότι με αυτό δεν θα μπορεί να εκβιάζει. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σύστημα όπου η διαφθορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ