ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ olympia.gr-Χανια: Καλλιέργεια κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στα Χανιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kanabh-11olympiada στις Μαΐου 19, 2008 Κανναβις: Αληθειες και ψεμματα

Η πρώτη απόπειρα καλλιέργειας κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στα Χανιά, θα είναι σύντομα γεγονός, μετά και την πρόσφατη υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των φυτεύσεων.
Ο παραγωγός Σεραφείμ Κανδύλας μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων για την πρόθεσή του να ξεκινήσει, σχεδόν πιλοτικά, σε έκταση ενός στρέμματος αρχικά, τη δική του καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, την πρώτη για το νομό Χανίων. Όπως είπε ο κ. Κανδύλας, ο νόμος 4139, ήδη από το 2013 είχε ανοίξει τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, τη στιγμή που, από το 1990 με οδηγία της Ε.Ε. η καλλιέργειά της κατέστη νόμιμη στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κ. Κανδύλα η κλωστική – βιομηχανική κάνναβη δεν έχει κανένα κοινό με την ινδική κάνναβη, ενώ εκτιμάται ότι θα προσφέρει μια αξιόπιστη και κερδοφόρα, εναλλακτική πρόταση στους Έλληνες αγρότες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κανδύλας βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη σχεδόν δύο δεκαετίες με τις Ελληνικές αρχές, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του cannabis shop των Χανίων, για το οποίο είχε διαταχθεί η διακοπή της λειτουργίας του το 1998 και είχαν κατασχεθεί όλα τα εμπορεύματά του.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Κανδύλα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ