Τρεις στους 10 Γερμανούς Θέλουν Έξοδο από την ΕΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις στους 10 Γερμανούς Θέλουν Έξοδο από την ΕΕ και 64% Απορρίπτουν την Μέρκελ
Σπούτνικ Νιους
Η δημοτικότητα της ΄Ανγκελα Μέρκελ σημειώνει ταχεία πτώση και οι Γερμανοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την χρησιμότητα της ΕΕ.
Την δημοσκόπηση παρήγγειλε η εφημερίδα Χάντελσμπλατ και τα αποτελέσματά της είναι ζοφερά για την Μέρκελ:
–29% των Γερμανών θα ψήφιζαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ σε περίπτωση δημοψηφίσματος.
–Μόνο 54% των ψηφοφόρων είναι υπέρ της παραμονής στη ΕΕ και το 17% είναι αναποφάσιστοι.
— Οι Γερμανοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η Μέρκελ προέβη σε αλόγιστη σπατάλη εθνικών πόρων με την προσφυγική κρίση.
–Οι Γερμανοί διακατέχονται από εντεινόμενη δυσφορία με τις διασώσεις και τις οικονομικές διαμάχες με άλλα μέλη της ΕΕ.
Άλλη δημοσκοπική έρευνα, από το ινστιτούτο ΙΝSA κατέδειξε πως το 64% των ερωτηθέντων τάσσονται εναντίον της άλλοτε δημοφιλούς καγκελαρίου.
Η δυσφορία εναντίον της κατανέμεται ίσα σε όλη τη χώρα, με το 63,8% εναντίον της Μέρκελ στη Δυτική και 64,8% στην Ανατολική Γερμανία. Γεγονός που αποδεικνύει ευρύτατη απαξίωση, ικανή να ανατρέψει τις ελπίδες της Μέρκελ για επανεκλογή της το 2017.
Η δημοσκόπηση αποδεικνύει επίσης την αυξανόμενη υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», κυριότερο αντίπαλο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ. Δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου είχε ταυτοποιήσει την προσφυγική κρίση σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μέρκελ, με το 81% των ερωτωμένων να αποφαίνονται πως δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ ελέγχει την κατάσταση στο προσφυγικό.
Οι προοπτικές για την κυβέρνηση της Μέρκελ εμφανίζονται σκοτεινότερες για τους ερχόμενους μήνες, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση από τον Υπουργό Οικονομικών προγράμματος δαπάνης 95 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες στην προσεχή πενταετία, ποσό που αντιστοιχεί στις στρατιωτικές δαπάνες ενός έτους.
Οι νέες κρατικές δαπάνες αναγγέλλονται σε περίοδο όπου αριθμοί ρεκόρ παιδιών στη Γερμανία ζουν σε συνθήκες φτώχιας, με 1,5 εκατομμύριο, ή το 14% των γερμανόπαιδων, να εξαρτώνται από κρατική βοήθεια. Στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Απασχόλησης δείχνουν ότι ένα στα τρία παιδιά που ζουν στο Βερολίνο εξαρτάται από κοινωνική βοήθεια.
Μετάφραση Μ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ