ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΒΟΜΒΑ Τραπεζικοί όμιλοι απειλούν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο σε περίπτωση Brexit

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

jpmorganΚορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι προειδοποιούν το Λονδίνο με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας αλλά και αλλαγή της έδρας τους σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η JPMorgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley κατέλαβαν τις τρεις κορυφαίες θέσεις με τις μεγαλύτερες προμήθειες από την παροχή υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ένα Brexit θα ακύρωνε τον σκοπό να διατηρήσουν οι αμερικανικές τράπεζες ορισμένες μονάδες στο Λονδίνο, τις οποίες δημιούργησαν λόγω της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, έκανε τη θέση του σαφή, καθώς τόνισε ότι, σε περίπτωση Brexit, η αμερικανική τράπεζα θα περικόψει έως και 4.000 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αποστείλει ήδη επιστολές με τις οποίες ζητάει πληροφορίες σε τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στη Βρετανία, ενώ έχει ζητήσει από τις διοικήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών να την ενημερώσουν λεπτομερώς για τα μέτρα που λαμβάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη έξοδο.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης ζήτησαν να πληροφορηθούν πώς θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες το σοκ που θα προκαλούσε το Brexit στις αγορές, αλλά και τι αλλαγές θα έκαναν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο ώστε να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ