ΝΑΙ Κ.ΣΠΥΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imf-neoliberal-capitalismΝΑΙ Κ.ΣΠΥΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ»

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Η κυρία Σπυράκη όπως ειπε σε τηλεοπτική εκπομπή,δυσαρεστείται από το γεγονός ότι οι κομμωτές και οι κομμώτριες που τη χτενίζουν μπορεί να εκπαιδεύονται και στα δημόσια ΕΠΑΛ.

Και μάλιστα όπως κάνει κάθε ανάλγητος νεοφιλελεύθερος τόνισε ότι το κλείσιμο συγκεκριμένων ειδικοτήτων «στον ιδιωτικό τομέα εξελίσσονται και δίνονται πολύ πιο φθηνα», εννοώντας και την απόλυση/διαθεσιμότητα δεκάδων καθηγητών από τον κ.Αρβανιτόπουλο επι Σαμαρα

Τι εννοείται «πιο φθηνά» κ.Σπυράκη;

Πόσο «ακριβό» είναι για μια κυρία της τάξης σας, το ζοφερό μέλλον των παιδιών, που δεν ανήκουν στην κοινωνική σας τάξη και έχουν μπροστά τους μόνο τον εφιάλτη της 60% ανεργίας των νέων;

Εδώ στις δυτικές συνοικίες αυτές οι «δαπανηρές» σχολές δεν είναι επιλογή, είναι για πολλούς συνανθρώπους μας ο μονόδρομος να ξεφύγουν από το να γίνουν «στατιστική» σε κάποιο πίνακα στα δελτία ειδήσεων των βοθροκάναλων

Οπως καποίοι φίλοι και γείτονες οικογενειάρχες στον Κορυδαλλό. Αυτός απολύθηκε από την Πολυεθνική που εργαζόταν για είκοσι χρόνια, την εποχή του Success Story του Σαμαρά και τώρα προσπαθεί μόνος να φέρει σπίτι €500 το μήνα ή και καθόλου. Η σύζυγος μερικής απασχόλησης, με τα €375,65 του βασικού μισθού του Success Stoty και δίνουν μαζι οι δυο του κάθε μήνα αγώνα να μεγαλώσουν τα τρια παιδιά τους.

Η μια κόρη είχε επιλέξει την ειδικότητα της κομμώτριας. Ισως να ήθελε να σπουδάσει σαν τον Μητσοτάκη, αλλά αμφιβάλλω (ακόμη κι αν ειχαν τα χρήματα) αν θα είχε τόσο καλό…βιογραφικό, σαν τον Κυριάκο για να πάρει τόσο καλή θέση στην Τράπεζα.

Τα όνειρα στις δυτικές συνοικίες είναι απαγορευμένα, όχι τώρα, αλλά από την εποχή του Σημιτικού Μεσαίωνα που ήταν θαύμα για όποιον ξέφευγε την γενιά των G700, που τώρα έγινε των G400.

Και ναι τα ΕΠΑΛ που έκλεισε ο Σαμαράς στον Κορυδαλλό δεν ήταν απλά «αριθμοί», ήταν ταξική επίθεση σε όλα τα παιδιά που ονειρεύονταν να μάθουν μια οποιαδήποτε τέχνη, μηπως και ξεφύγουν από το μέλλον που εσείς έχετε αποφασίσει ανάμεσα στα Mall και στο Ευρωκοινοβούλιο εκεί στις Βρυξέλλες.

Ναι, κ.Σπυράκη μπορεί, για εσάς, να είναι «φθηνότερος» ο ιδιωτικός τομέας που θέλει 3.000-4.000 για μια ειδικότητα, όσο έχει δηλαδή μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους του Βελγίου, αλλά ξέρετε υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι έξω από την Εκάλη, που τόσα είναι τα ετήσια έσοδα τους.

Ναι, κ.Σπυράκη, η κοπέλα είχε κάνει ήδη το πρώτο έτος στην ειδικότητα που είχε επιλέξει, και όταν έκλεισαν την ειδικότητα, την κάλεσε συγκεκριμένη σχολή να της κάνει «προσφορά» που ήταν όσο 4 μηνιάτικα της οικογένειας. Αλήθεια η σχολή-γύπας που το έμαθε;

Ναι, κ.Σπυράκη, δεν ξέρω τι έκανε ο κ.Συνδικαλιστής, ούτε με νοιάζει, αλλά και ο χειρότερος συνδικαλιστής να ήταν αυτό δεν μπορεί αναιρέσει τα δίκαια των αιτημάτων. Ξέρω επίσης ότι εκτός απο τους 2,500 καθηγητές που «ξεφορτώθηκε» ο Σαμαράς, κάποιοι Ιδιώτες βρήκαν 10.000 εν δυνάμει πελάτες-μαθητές.

Ναι, κ.Σπυράκη στον κόσμο που μας παραδώσατε οι κοπέλες που σας κάνουν μανικούρ-πεντικιουρ  δουλεύουν όλη μέρα για €15 και είναι κι αυτοί άνθρωποι και στην πλειονότητα τους, αν δεν ήταν η Δωρεάν Παιδεία, θα ήταν άνεργες. Οχι ότι υπάρχει μέλλον στην υπαρκτό νεοφιλελευθερισμό, αλλά έχουν κάτι να ονειρευτούν, ένα χαρτζιλίκι να επιβιώσουν.

Ναι, είναι ταξικός πόλεμος κ.Σπυράκη και τον ξεκινήσατε εσείς, και δεν θα τελειώσει μέχρι πάτε όλοι σας στα σπίτια σας, από εκεί που ήρθατε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-3NlSgtjdPw?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ