ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-Πούλησε το παλάτι του στην Σύρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

57559ea81dc5243b398b46e2Τη χλιδάτη βίλα που είχε αγοράσει σε οικόπεδο «φιλέτο» στη Σύρο, δίπλα από αντίστοιχο «παλάτι» του Στουρνάρα, πούλησε ο καταδικασμένος πρωτόδικα για τη Λίστα Λαγκάρντ και ανακριβών πόθεν έσχες, Γιάννος Παπαντωνίου.

Όπως γράφει το Cyclades24.gr, το πρώην πρόσωπο «κλειδί» του συστήματος Σημίτη του άλλοτε «κυρίαρχου» ΠΑΣΟΚ, φέρεται πως πούλησε τελικά την εξοχική του κατοικία στο νησί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, ο Παπαντωνίου είχε βγάλει στο… σφυρί τη βίλα του έναντι περίπου 1,8 εκατομμύριων ευρών.

Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 73, τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και ο πρώην υπουργός οικονομικών και νυν διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας είχαν αγοράσει δίπλα – δίπλα οικόπεδα φιλέτα στην περιοχή Τρία Λαγγόνια στη Σύρο.

Όπως αποκάλυπτε το ρεπορτάζ του περιοδικού, Στουρνάρας και Παπαντωνίου φέρονται να αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις γνωριμίες τους με παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και να αγοράσουν από τον ίδιο άνθρωπο τα οικόπεδα-φιλέτα σε περιοχή που είχε πρόσφατα αποχαρακτηρισθεί από δασική, σε τιμή υποπολλαπλάσια από την τρέχουσα εμπορική.

Η έκταση είχε αγοραστεί από τη σύζυγό του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου στις 25 Ιουλίου του 2002. Το παράδοξο ήταν ότι η Κουράκου το είχε αγοράσει από έναν πολιτικό μηχανικό στην τιμή που όριζε η αντικειμενική αξία.

Δηλαδή αγόρασε το οικόπεδο 5,5 στρέμματα αλλά και σπίτι 350 τετραγωνικών (ημιτελής οικοδομή) σε ένα από το πιο εντυπωσιακά σημεία του Αιγαίου όπως αναφέρει το συμβόλαιο έναντι 100.941 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC το τίμημα καταβλήθηκε στο πωλητή εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου και όπως δηλώνουν πωλητής και αγοραστής, σε μετρητά.

Σχετικά με την δεύτερη έκταση που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου πωλητής ήταν και πάλι ο ίδιος πολιτικός μηχανικός αλλά αγοραστής αυτή την φορά είναι τα παιδία της Σταυρούλας Κουράκου. Η τιμή της αγοροπωλησίας είναι και πάλι σύμφωνα με την αντικειμενική αξία δηλαδή 4.218 τ.μ έναντι 75.000 ευρώ.

Η αγορά έγινε στις 6 Απριλίου του 2012 τα 25.000 ευρώ δίνονται μέσω τραπεζικών επιταγών και τα υπόλοιπα εξοφλούνται έκτος συμβολαιογραφικού γραφείου και πάλι. Τα δύο παιδιά της Σταυρούλας Κουράκου είναι σε ηλικία μόλις 24 και 22 ετών και είναι άγνωστο αν έχουν εισοδήματα. Ο ένας μάλιστα δήλωνε φοιτητής.

57559ef51dc524f87a8b4699

Σημειώνεται πως τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η Σταυρούλα Κουράκου καταδικάστηκαν πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης δυο ετών συνολικά για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008. Το ζεύγος Παπαντωνίου έχει ζητήσει από το Μάιο του 2016 την αναίρεση της απόφασης. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, πρότεινε να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου. Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Επιπλέον, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε 4 έτη φυλάκισης και χρηματική 10.000 ευρώ συνολικά για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.). Η υπόθεση προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από το HOT DOC.

Τέλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει στο «στόχαστρο» και της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καθώς σύμφωνα με δικογραφία που εστάλη στη Βουλή πρόκειται να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του για το μεγάλο «πάρτι» των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα για την αγορά των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard.

Το HOT DOC είχε αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας με το ερώτημα διερεύνησης των ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Γιάννου Παπαντωνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ