Το Kανάλι έδειξε τον δρόμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Έχω κατ’ επανάληψη υποστηρίξει πως πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Συνέστησα: πρώτοι οι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ να δώσουν το παράδειγμα.

Δεν χρειάζονται πάνω απο 120 – συνολικά με Ευρωβουλευτές και Επικρατείας – αντιπρόσωποι /εκπρόσωποι μας και δεν πρέπει να αμείβονται περισσότερο από 2500 € (πολλαπλάσιο της αμοιβής του χαμηλόμισθου).

Η δε σύνταξή τους θα πρέπει να είναι εκείνη του Ταμείου τους. Αυτό να ισχύει φυσικά και για όσους ήταν – προ της πολιτικής επαγγελματικής αποκατάστασης τους, άνεργοι ή ανεπάγγελτοι.

Εννοείται ότι τα ποσά αυτά θα πρέπει να είναι καθαρά και να καταργηθούν οι , κατ’ εξαίρεση, φοροαπαλλαγές τους.

Δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα που δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά – εκ χαρακτήρος – δεν υποχωρώ , ούτε παραιτούμαι.

Θέλοντας να συνεισφέρω κάτι -έστω ελάχιστο – στους συμπολίτες και την Πατρίδα μου θα συνεχίσω όχι μόνον να ψέγω τα κακώς κείμενα (ανεξάρτητα από ποιό κόμμα ή άτομο προέρχονται), αλλά δεν θα είμαι απλός ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΗΣ. Θα συνεχίσω – όπως το συνηθίζω να κάνω προτάσεις.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για αποπληρωμή των δανείων μας, σκέφτηκα κάτι διαφορετικό.(Αφορμή μου έδωσε η ανακοίνωση τηλεοπτικού σταθμού Πανελλαδικής Εμβέλειας που θέλοντας να προστατεύσει τα πνευματικά του δικαιώματα, την πρωτογενή παραγωγή υλικού / προγράμματος, όπως πχ οι σατιρικές του εκπομπές , ζήτησε να πληρώνεται με το λεπτό σε περίπτωση αναπαραγωγής και σχολιασμού του προϊόντος του από άλλα κανάλια).

Προτείνω:

Να καταργηθούν εντελώς οι αποζημιώσεις / αμοιβές των Πολιτικών μας.

Να ζητήσουν, αντισταθμιστικά, να μην αναπαράγονται , σχολιάζονται, παίζονται οι ατάκες, τα “ευφυολογήματα”, οι χοντράδες, τα απίστευτα στομφώδη, ξυλώδη και ακαταλαβίστικα που αρθρώνουν.

Κυρίως όμως -επειδή αυτά βγάζουν γέλιο και αναπαράγονται για καιρό – οι “ομηρικοί” καυγάδες τους και τα τερατώδη ψεύδη τους στους τηλεδιαύλους.

Όσο για το κρατικό κανάλι της Βουλής (και τα λοιπά της ΕΡΤ) θα μπορούσε να συντηρείται χωρίς διαφημίσεις , με πώληση των πνευματικών δικαιωμάτων και του υβρεολόγιου των ….. αποπνευματωμένων μορφών του ….. “Δημοκρατικού Τόξου”, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και παράγουν τα πρωτογενή και πρωτοφανή προϊόντα τους στον προσφερόμενο χώρο του Χαμαιτυπείου (όπως οι ίδιοι το αποκαλούν)/Κοινοβούλιο !!!

Οφέλη που θα προκύψουν:

-Οι αμοιβές τους θα είναι πολύ παχυλές – ραδιοτηλεοπτικού ύψους.

– Απαλλαγή δική μας από τους ασύμφορους μισθούς και συντάξεις τους.

– Απαλλαγή των πολιτών από τα, ενσωματωμένα στη ΔΕΗ, τέλη για την ΈΡΤ που δεν βλέπουμε, αφού δεν …..βλέπεται.

Κάπως έτσι γίνονται οι οικονομίες. Πρέπει να βγάζουμε και από την μύγα ξύγκι, όταν χανόμαστε (Σ.Σ Εδώ θα βγει και χοντρό λίπος).

ΥΓ Όπως διαπιστώνετε, “η πενία τέχνας κατεργάζεται”.

      Και γι αυτό η προσφορά (μου) συνεχίζεται ……  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ