Παρά τις απειλές οι Βρετανοί συρρέουν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

brexit_0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Το ΝΑΤΟ απειλεί τους Βρετανους αν ψηφισουν #BREXIT

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των Βρετανών για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Η μαζική εγγραφή των πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους οδήγησε στην πτώση του συστήματος.

Το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωση ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με την Επιτροπή των Εκλογών σχετικά με το θέμα και αναζητείται άμεση λύση.

Η Επιτροπή έχει συμφωνήσει με τη θέση του πρωθυπουργού για να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής καθώς όπως τόνισε η πρωτοφανής ζήτηση οδήγησε στην πτώση του συστήματος.

Μόνο την Τρίτη, περισσότεροι από 500.000 εγγράφηκαν για να ψηφίσουν, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της προθεσμίας, τα μεσάνυχτα της Τρίτης περισσότεροι από 26.000 πολίτες περίμεναν για να εγγραφούν στους καταλόγους αλλά δεχόντουσαν το μήνυμα «λυπούμαστε, αντιμετωπίζουμε τεχνικά προβλήματα, παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά σε μερικά λεπτά». Οι σελίδες αργούσαν να φορτώσουν και το πρόβλημα ξεπεράστηκε λίγα λεπτά μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, είναι ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής. Με tweet ανέφερε ότι «μου είπαν ότι το σύστημα έπεσε και οι πολίτες δεν μπορούν να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Εάν ισχύει πρέπει να δοθεί παράταση».

Σχεδόν 132.000 από τους ανθρώπους που έκαναν την εγγραφή την τελευταία ημέρα ήταν κάτω των 25 και μόλις 13.000 ανήκαν στην ηλικία από 65 έως 74.

Ο 20χρονος φοιτητής Jordan Parker, είπε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία από τις 10 το βράδυ και για περισσότερο από 50 λεπτά δεν μπορούσε να εγγραφεί. «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε σωστά. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ψηφοφορία για τη γενιά μου, το ότι έπεσε το site θα επηρεάσει περισσότερο τους νέους, πρέπει οπωσδήποτε να δώσουν παράταση» πρόσθεσε.

Πηγή: skynews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ