Ανδρουλάκης: Σε πολιτικό Μεσαίωνα οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κ. Ερντογάν οδηγει την Τουρκία σε πολιτικό Μεσαίωνα και οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι είναι αυτός που κλείνει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Προοπτικής», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο….κάνοντας συνολική κριτική στην πολιτική του Προέδρου της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. 
Ο Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, σημείωσε πως δεν μπορούμε «να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στη δίωξη βουλευτών» ούτε «σε σφαγές πολιτών και καταστροφές ολόκληρων πόλεων όπως η Νουσαημπίν», ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν σε μία υποψήφια προς ένταξη χώρα.
«Δε μπορεί μια υπο ένταξη χώρα να απειλεί ως τρομοκράτες Γερμανούς Βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων», υπογράμμισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης. 
Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε την χρήση της Αγίας Σοφιάς ως προσβολή ενός Συμβόλου της Χριστιανοσύνης, κάνοντας λόγο «για φτηνή προπαγάνδα» του κ. Ερντογάν. «Όλα αυτά είναι εχθρικά προς στις ευρωπαϊκές αξίες, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Ανδρουλακης 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη:

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Φίλες και φίλοι ο κ. Ερντογάν οδηγεί τη χώρα του σε πολιτικό μεσαίωνα.

Το αποτέλεσμα των επιλογών του το πληρώνει καθημερινά ο Τουρκικός λαός.

Άρει την ασυλία των βουλευτών του HDP με την κατηγορία ότι στηρίζουν την Τρομοκρατία

Δεν μπορούμε να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στη δίωξη βουλευτών, επειδή είναι Κούρδοι. Δεν γίνεται να μένουμε απαθείς σε σφαγές πολιτών και καταστροφές ολόκληρων πόλεων όπως της Νουσαϊμπίν.

Συγχρόνως απειλεί ως τρομοκράτες Γερμανούς Βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τέλος προσβάλλει την Αγία Σοφία, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας, σύμβολο της Χριστιανοσύνης, χρησιμοποιώντας το για τη φτηνή του προπαγάνδα

Όλα αυτά είναι εχθρικά προς στις ευρωπαϊκές αξίες, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Οφείλουμε λοιπόν να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι είναι ο κ. Ερντογάν αυτός που κλείνει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Προοπτικής για την Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ