ΈΚΤΑΚΤΟ – Ο επικεφαλής της εκστρατείας του ΝΑΙ είναι ο γιός του φιλότουρκου Τζάκ Στρό!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να γιατί ο Κάμερον αδυνατούσε να απαντήσει!

Ο επικεφαλής της εκστρατείας του ΝΑΙ είναι ο γιός του φιλότουρκου Τζάκ Στρό!!!

Ολοκληρώνεται απόψε  η θυελλώδης αλλά και αιματηρή προεκλογική εκστρατεία για το αυριανό  δημοψήφισμα όπου ο λαός καλείται να ψηφίσει αν θα μείνει ή όχι η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε όλη αυτή την εκστρατεία κρατάμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την ενταξιακή της Τουρκίας. Ερωτηθείς επανειλημμένα να ξεκαθαρίσει αν το ΗΒ θα βάλει βέτο σε περίπτωση που χρειαστεί,  εναντίον τουρκικής ένταξης,  αρνήθηκε επίμονα σε όλες τις περιπτώσεις αρκούμενος να επαναλαμβάνει ότι κάτι τέτοιο θα πάρει δεκαετίες, ενώ δεν διάψευσε τις αποκαλύψεις  ότι το Φόρειν ΄Οφις έχει ειδική ομάδα για την προώθηση της τουρκικής ένταξης  με έξοδα εκατομμυρίων ετησίως.  Ίσως όμως η αδυναμία του Κάμερον να απαντήσει ευθέως στο επίμαχο αυτό θέμα – που τον κάλεσαν και οι Τάιμς στις 24 Μαΐου 2016 να ξεκαθαρίσει καθώς και πολίτες σε τηλεοπτικές συζητήσεις –   να εξηγείται με το γεγονός ότι επικεφαλής  και καθοδηγητής της εκστρατείας  για παραμονή στην ΕΕ  δεν είναι άλλος  από τον William David John Straw! Γιό του φιλότουρκου πρώην υπουργού Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζάκ Στρό, τιμηθείς από τον Αχμέτ Νταβούτογλου για τον φιλοτουρκισμό του το  22.11.2011 και ο οποίος Τζάκ Στρο θεωρεί ως τη  μεγαλύτερη του επιτυχία κατά την διάρκεια της θητείας του στο Φόρειν ΄Οφις ως υπουργός την  έναρξη διαπραγματεύσεων της τουρκικής ενταξιακής πορείας με την Ευρωπαική ΄Ενωση (Λόντρα Γκαζέτ 2007).

Με την ανάμιξη του γιού Στρό ίσως να εξηγείται ακόμα και γιατί  ο πρωθυπουργός δέχθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Τσίλκοτ  για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ,  να μην δοθεί στην δημοσιότητα πριν το δημοψήφισμα και ορίστηκε να δοθεί στις 7 Ιουλίου 2016,  γιατί  αναμένεται να ‘κατασπαράξει’ όπως έγραψε ο Τύπος,  τον Τόνυ Μπλέαρ και Τζάκ Στρο καθώς και τον τότε επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Sir Dearlove.

Ο Τζάκ Στρο αν και αποχώρησε από την πολιτική τον Μάιο του 2015 παραμένει συν-πρόεδρος του Βρετανο-Τουρκικού Φόρουμ.  Ο τιμηθείς από τον πρώην Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως «όχι μόνο ο πλέον υποστηρικτικός Βρετανός αλλά ως ο πιο μεγάλος εθελοντής Τούρκος»!!! “ not the most supportive British only; he is the most voluntary Turk, Jack Straw”, εκνευρίστηκε όταν στην εκστρατεία,  οι του Brexit άνοιξαν θέμα Τουρκίας και γιατί οι Μπόρις Τζόνσον και Υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Κόουβ έστειλαν επιστολή πριν λίγες μέρες, στον Πρωθυπουργό Κάμερον καλώντας τον να μπλοκάρει πάραυτα την τουρκική ενταξιακή διαπραγμάτευση!

 

Φανούλα Αργυρού

Λονδίνο 22.6.2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ